...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פסטייה תפוחים ותאנים ו--- שרוניק 2/10/2008 19:56

מתוך מגזין פפריקה צחי בוקששתר

פסטייה תפוחים ותאנים

מצרכים:
ל-4 מנות

250 גרם מרציפן
4 תפוחי גרנד ירוקים
8 תאנים
100 גרם מרגרינה
1/2 כוס סוכר
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות קלבדוס
8 עלי פילו עגולים בקוטר 25 ס"מ
מעט שמן
4 ניירות אפיה

אופן הכנה:
מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומוציאים את הליבה.
במחבת כבדה ממיסים את המרגרינה ומתחילים לטגן את התפוחים על אש נמוכה.
מוסיפים גם את הסוכר ומבשלים כ-3-4 דקות.
חותכים את התאנים לרבעים ומוסיפים גם אותן למחבת , כשהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל מוסיפים את הקלבדוס ומשלהבים.
ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות לקבלת סירופ מצומצם וריחני.
מרדדים רבע מהמרציפן לעיגול בקוטר 10 ס"מ, על צלחת משומנת מעט מנחים עלה פילו אחד ועליו את המרציפן המרודד, מהדקים את המרציפן לעלה הפילו ומעליו מסדרים 5 שמיניות תפוחים, 3 רבעי תאנים ומעט מהסירופ.
מקפלים את שארית הפילו מסביב לתפוחים ומניחים עלה פילו נוסף לסגירה. הופכים את הפסטייה ומקפלים את שאריות העלה בדרך בה קיפלנו את עלה הבסיס וסוגרים בעזרת מעט שמן מהצד השני, מניחים את הפסטייה על נייר אפיה.
מכינים עוד 3 פסטיות באותו אופן ומחממים תנור ל180 מעלות.
אופים את הפסטיות כ- 15 דקות עד שהבצק זהוב.

להגשה:
מניחים את הפסטייה על צלחת הגשה, ליצירת אוירה ביתית נחמד להגיש את הפסטיותעם נייר האפיה, מקשטים בתפוחים ותאנים ומעט סירופ , בוזקים על הפסטייה אבקת סוכר ומגישים.

* ניתן להכין את הפסטייה מראש ולאפות רק לפני ההגשה.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי..............ו--- איה2/10/2008 04:05
רולדת תפוחים עדינה, ללא קמח.ו--- אורית(ה)
2/10/2008 08:26
קראפלעך - בני סיידא ו--- פלפלית
2/10/2008 09:06
שקשוקה יין אדום - ארז קומורובסקיו--- פלפלית
2/10/2008 10:06
עוגת תפוחים 3 שכבות פרווהו--- פנינהט  
2/10/2008 10:18
פאי קרם שקדים ואגסיםו--- פנינהט  
2/10/2008 10:21
מרק עוף + איטריות לסעודה מפסקת של כיפורו--- -מרילין
2/10/2008 11:01
לקראפלעך/ורניקס ומילויים שוניםו--- פנינהט  
2/10/2008 11:32
וכאן במילוי תפוחי אדמה שמוגשים עם בצל מטוגןו--- פנינהט  
2/10/2008 11:33
לחמניות מתוקות עם חמאה ודבש ו--- פלפלית  
2/10/2008 15:16
קליפות פומלו מסוכרות (נוסח צפון אפריקה)ו--- שומית
2/10/2008 15:29
דלעת ביין (נוסח יהודי טוניס)ו--- שומית
2/10/2008 15:45
פילה לוקוס על סלט טבולה רימונים ותמריםו--- שרוניק
2/10/2008 19:20
תבשיל עגל ותפוחי עץ עם זיתיםו--- שרוניק
2/10/2008 19:23
Roasted Apples with Green Apple Sauce andו--- שרוניק
2/10/2008 19:41
פיצה דולצ´ה - מתוך מגזין פפריקה צחי בוקששתרו--- שרוניק
2/10/2008 19:45
מרציפן קקאו -מתוך מגזין פפריקה צחי בוקששתר ו--- שרוניק
2/10/2008 19:46
עוגת דבש מבושלת + טיפים - גאיה ו--- שרוניק
2/10/2008 19:49
סלט תפוזים ותאנים ו--- שרוניק
2/10/2008 19:52
טארטלט תאנים אפוי ו--- שרוניק
2/10/2008 19:53
פסטייה תפוחים ותאנים ו--- שרוניק « הודעה נוכחית
2/10/2008 19:56
סלט סלק ב-10 דק'ו--- גדולה
2/10/2008 20:16



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן