...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת דבש מבושלת + טיפים - גאיה ו--- שרוניק 2/10/2008 19:49

מתוך מגזין פפריקה צחי בוקששתר

דבש, דבש ועוד דבש שיהיה מתוק, הרי זה ראש השנה! ואם כבר מתוק אספנו את הטיפים הכי חמים לאפיה ואת המתכונים הכי טעימים הישר ממאפית "גאיה" של של הנס וגלית ברטלה

עוגת דבש מבושלת
3 תבניות אינגליש קייק אורך 22 ס"מ
250 חמאה
125 סוכר
2 ביצים
2 חלמונים
2 חלבונים
250 דבש
300 קמח
1 כפית אבקת קינמון 1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
קורט ציפורן
מעט וניל
25 רום
1 כפית נס קפה
מעט גרידת לימון

ההכנה:
בסיר לא גדול מביאים לרתיחה את דבש מוסיפים את אבקת קינמון, הציפורן ונס קפה מערבבים וממשיכים ברתיחה עדינה דקה או שתיים.
מקציפים את החלבונים עם 50 גר´ סוכר ומוסיפים תוך כדי הקצפה את תערובת הדבש ממשיכים להקציף באיטיות עד לקבלת קצף יציב מאד ומבריק.
בקערה נפרדת מערבבים את קמח ואבקת אפיה.
מקציפים את החמאה. מוסיפים בהדרגה 75 גר´ סוכר הלימון, וניל ואת המלח.
כאשר התערובת תפוחה מוסיפים בהדרגה את החלמונים ולאחר מכן את הביצים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החמאה, מוסיפים את קמח תוך כדי עירבוב עדין ויוצקים לתבניות. ניתן להוסיף למסה תמרים או אגוזים קצוצים.
מניחים תמרים לחים מלמעלה ואופים ב-170 מעלות כ-20 דקות.
מורחים דבש חם.

רח' גליס 9 פתח תקוה
טל' 03-9344000

טיפים:
. בהכנת עוגת דבש יש להקפיד לא להקציף את התערובת, זה יגרום לעלייה מופרזת של העוגה וכתוצאה מכך לייבוש של העוגה.
חום האפיה של עוגת דבש צריך להיות יחסית נמוך, כלומר בתנור בייתי בין 160-170 מעלות, זמן אפיה לתבנית 30 ס"מ אורך.
( אינגליש)-40 דקות, תבנית באורך 22 ס"מ בין 30-35 דקות- אסור לחכות עד שהקיסם ייצא יבש- הקיסם צריך להיות תמיד מעט לח .אני אישית מעדיף לבדוק בנגיעה עם האצבע עד שאני מרגיש יציבות עדינה של העוגה.
רצוי לאכסן עוגות דבש כ-3 ימים במקרר לפני האכילה.-המקרר גורם לעוגה לספוח לחות, וע"י זה להיות בעלת טעם עדין.
יש חשיבות לסדר הכנסת החומרים למיקסר: חומרים יבשים (קמח, אבקת קינמון, סוכר, וניל, לימון, מלח מערבבים יחד. עוצרים את המכונה, מוסיפים דבש ושמן, מערבבים קלות, מוסיפים מים רותחים. מערבבים לאט עד שמתקבל מרקם חלק, אך לא מוקצף. מוסיפים ביצים, מערבבים קלות, מוסיפים אבקת סודה ואבקת אפיה בסוף, מחלקים מיד לתבניות ואופים. חשוב להוסיף את אבקת הסודה לשתיה ואבקת אפיה בסוף הערבוב של כל החומרים, מפני שהם פועלים במגע עם לחות ועלולים לאבד את מכוחם בהמתנה ארוכה מדי.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי..............ו--- איה2/10/2008 04:05
רולדת תפוחים עדינה, ללא קמח.ו--- אורית(ה)
2/10/2008 08:26
קראפלעך - בני סיידא ו--- פלפלית
2/10/2008 09:06
שקשוקה יין אדום - ארז קומורובסקיו--- פלפלית
2/10/2008 10:06
עוגת תפוחים 3 שכבות פרווהו--- פנינהט  
2/10/2008 10:18
פאי קרם שקדים ואגסיםו--- פנינהט  
2/10/2008 10:21
מרק עוף + איטריות לסעודה מפסקת של כיפורו--- -מרילין
2/10/2008 11:01
לקראפלעך/ורניקס ומילויים שוניםו--- פנינהט  
2/10/2008 11:32
וכאן במילוי תפוחי אדמה שמוגשים עם בצל מטוגןו--- פנינהט  
2/10/2008 11:33
לחמניות מתוקות עם חמאה ודבש ו--- פלפלית  
2/10/2008 15:16
קליפות פומלו מסוכרות (נוסח צפון אפריקה)ו--- שומית
2/10/2008 15:29
דלעת ביין (נוסח יהודי טוניס)ו--- שומית
2/10/2008 15:45
פילה לוקוס על סלט טבולה רימונים ותמריםו--- שרוניק
2/10/2008 19:20
תבשיל עגל ותפוחי עץ עם זיתיםו--- שרוניק
2/10/2008 19:23
Roasted Apples with Green Apple Sauce andו--- שרוניק
2/10/2008 19:41
פיצה דולצ´ה - מתוך מגזין פפריקה צחי בוקששתרו--- שרוניק
2/10/2008 19:45
מרציפן קקאו -מתוך מגזין פפריקה צחי בוקששתר ו--- שרוניק
2/10/2008 19:46
עוגת דבש מבושלת + טיפים - גאיה ו--- שרוניק « הודעה נוכחית
2/10/2008 19:49
סלט תפוזים ותאנים ו--- שרוניק
2/10/2008 19:52
טארטלט תאנים אפוי ו--- שרוניק
2/10/2008 19:53
פסטייה תפוחים ותאנים ו--- שרוניק
2/10/2008 19:56
סלט סלק ב-10 דק'ו--- גדולה
2/10/2008 20:16



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן