...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קונפי שום / עדיו--- איה 16/7/2009 15:46

קונפי שום / מתכון של עדי6381

אני אוהבת להכין קונפי שום, במיוחד כשישנו שום טרי בשווקים בעונתו הקצרה (למרות שגם שום יבש הולך):

שמים בסיר קטן שמן זית בנדיבות,
מכניסים לתוכו שיני שום מקולפות, כמה שרוצים (אבל שיישאר קצת שמן עודף). מבשלים על אש קטנה הרבה הרבה זמן ומערבבים מידי פעם.
מוכן כשהשום רך מאוד.

כשמוכן יש שתי אפשרויות:

להוציא את שיני השום משמן הזית ולרסק אותן לממרח בבלנדר (רצוי "מוט", כדי לא לאבד הרבה שום יקר...). להעביר לצנצנת מעוקרת ולשים שכבה דקה דקה מהשמן מעל. את השמן שנותר בשימוש הזה ניתן לנצל לתיבול סלטים או לכל שימוש אחר.

האפשרות השניה, לאכסן את שיני השום עם שמן הזית כמו שזה, במקרר. כשרוצים, להשתמש בשיני השום בשלמותן (או חתוכות גס) בכל תבשיל שאוהבים או סתם ככה על פרוסת לחם.

אם שמן הזית איכותי הוא מתקשה במקרר, אז הפיתרון הפשוט הוא להוציא את הצנצנת מהמקרר בערך חצי שעה לפני הארוחה והוא חוזר למצב הצבירה הקודם שלו.....





קישורים נלווים:
קונפי שום




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה16/7/2009 03:54
Tapenade - ממרח זייתים פרובנסלי "אסלי" ו--- שמני
16/7/2009 10:35
קונפי שום / עדיו--- איה « הודעה נוכחית
16/7/2009 15:46



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן