...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

Tapenade - ממרח זייתים פרובנסלי "אסלי" ו--- שמני 16/7/2009 10:35

הכנתי הבוקר טפנד "אסלי". טפנד הוא ממרח זייתים אפייני למחוז פרובאנס.
פירוש המילה Tapene בניב פרובאנסלי הוא צלפים.
הטפנד מכיל תמיד זייתים, צלפים ואנשובי.
רסק/ממרח זייתים שאינו מכיל צלפים ואנשובי אינו טפנד.
אפשר לקרוא לו - Olivade
התוצאה המתקבלת היא נהדרת ! בהחלט שווה לטרוח.
והנה המתכון:

Tapenade- טפנד

מתקבל 1/2 ליטר ממרח.

300 גרם זייתים שחורים מגולענים (הטוב ביותר זיתי קלמטה)
150 גר' צלפים (כבושים במלח) , משקל נטו לאחר ניקוז הנוזלים
12-15 פילטים של אנשובי (תוכן של צנצנת), ללא השמן
3 שיני שום, כתושות
מיץ סחוט מלימון אחד
פלפל שחור, טחון טרי
כפית עלעלי טימין
כף עלעלי רוזמרין
2 עלי דפנה, שבורים לחתיכות קטנות
1 פרוסה עבה של לחם לבן (ללא הקליפה), שרויה במים וסחוטה.
1/2 כוס שמן זית משובח

בקערה עם מים חמים, שמים את הפילטים של האנשובי, ל15 דקות, לצמצום המליחות.
במסננת קטנה, שוטפים את הצלפים הכבושים, במי ברז.
מרסקים בבלנדר (או עם בלנדר מוט) את כל המצרכים , מלבד שמן הזית, למשחה חלקה.
מוסיפים את שמן הזית באיטיות, תוך ערבוב מתמיד (כמו שמכינים מיונז).
לאכסן במקרר, בצנצנת עם מכסה.
הטעם "מתאפס" אחרי שהייה של יממה בקירור.

משמש למריחה על טוסט+חמאה, טעים עם ביצים קשות, וטוב עם מקלוני ירקות.

מקור: מרשם שנמסר בתכנית רדיו עם אבי אתגר.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה16/7/2009 03:54
Tapenade - ממרח זייתים פרובנסלי "אסלי" ו--- שמני « הודעה נוכחית
16/7/2009 10:35
קונפי שום / עדיו--- איה
16/7/2009 15:46



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן