...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחמניות מתוקות עם חמאה ודבש ו--- פלפלית   2/10/2008 15:16


ערבוב של כמה מתכונים - יצא משהוווו
הבסיס - בצק שמרים מתוק
מ 1 קילו קמח - יוצאות 18 - ח"י - לחמניות

חבילה חמאה מרוככת - מעורבבת טוב עם 5-4 כפות דבש
שמעבירים לכלי שטוח, ומחזירים למקרר, להתיצבות חלקית.

כשמתייצב, חורצים לחלוקת מעין קוביות כ מספר הלחמניות.
[מקל מאוד אחר כך, בחלוקה שוה, לכדורים].

ההכנה

מחלקים את הבצק לאחר ההתפחה הראשונה ל 18 כדורים
ומשהים למשך כ 1/2 שעה - מכוסה - שיתפח קצת.

פורסים נייר אפיה על השיש - לרידוד כדורי הבצק, [כל אחד בנפרד]
מכינים תבנית שגם היא מרופדת בנייר אפיה.

מרדדים כל עיגול למלבן, [שיטחתי בעזרת הידיים]מוציאים קובית חמאה ודבש,מורחים/מפזרים על המלבן את התערובת, מגלגלים לרולדה
ואת הרולדה [כשחלק הסיום כלפי מטה - מגלגלים ללחמניה עגולה,
מושיבים את קצה הרולדה, מתחת ללחמניה, מעבירים לתבנית,
ועוברים לכדור הבא.

מורחים או לא [ לא מרחתי] חלמון ביצה בלולה עם כף מים,
מכסים בעטיף ניילון, ומתפיחים - כ 1/2 שעה.

אופים בתנור מחומם מראש, ל 160 מעלות עד הזהבה יפה.

. במהלך האפיה נקווים בתחתית נוזלים של תערובת החמאה והדבש - לא להבהל !!!! הם ייספגו בהמשך,[ בזמן ההתקררות]
בלחמניות


בצד שמאל של התמונה,[הפכתי 3 לחמניות כדי להראות את מראה התחתית שלהן].


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי..............ו--- איה2/10/2008 04:05
רולדת תפוחים עדינה, ללא קמח.ו--- אורית(ה)
2/10/2008 08:26
קראפלעך - בני סיידא ו--- פלפלית
2/10/2008 09:06
שקשוקה יין אדום - ארז קומורובסקיו--- פלפלית
2/10/2008 10:06
עוגת תפוחים 3 שכבות פרווהו--- פנינהט  
2/10/2008 10:18
פאי קרם שקדים ואגסיםו--- פנינהט  
2/10/2008 10:21
מרק עוף + איטריות לסעודה מפסקת של כיפורו--- -מרילין
2/10/2008 11:01
לקראפלעך/ורניקס ומילויים שוניםו--- פנינהט  
2/10/2008 11:32
וכאן במילוי תפוחי אדמה שמוגשים עם בצל מטוגןו--- פנינהט  
2/10/2008 11:33
לחמניות מתוקות עם חמאה ודבש ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
2/10/2008 15:16
קליפות פומלו מסוכרות (נוסח צפון אפריקה)ו--- שומית
2/10/2008 15:29
דלעת ביין (נוסח יהודי טוניס)ו--- שומית
2/10/2008 15:45
פילה לוקוס על סלט טבולה רימונים ותמריםו--- שרוניק
2/10/2008 19:20
תבשיל עגל ותפוחי עץ עם זיתיםו--- שרוניק
2/10/2008 19:23
Roasted Apples with Green Apple Sauce andו--- שרוניק
2/10/2008 19:41
פיצה דולצ´ה - מתוך מגזין פפריקה צחי בוקששתרו--- שרוניק
2/10/2008 19:45
מרציפן קקאו -מתוך מגזין פפריקה צחי בוקששתר ו--- שרוניק
2/10/2008 19:46
עוגת דבש מבושלת + טיפים - גאיה ו--- שרוניק
2/10/2008 19:49
סלט תפוזים ותאנים ו--- שרוניק
2/10/2008 19:52
טארטלט תאנים אפוי ו--- שרוניק
2/10/2008 19:53
פסטייה תפוחים ותאנים ו--- שרוניק
2/10/2008 19:56
סלט סלק ב-10 דק'ו--- גדולה
2/10/2008 20:16



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן