...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

צלי בקר חגיגי ו--- שרוניק 30/9/2008 11:18

צלי בקר חגיגי / שרוניק

חומרים:
צלי כתף 5 טרי ( קניתי בטירה אצל עיראקי פאזי הוא מעולה - הוא יושב קרוב יותר לכיכר )
1 חב' עצמות עגל גדולות עם הסחוס ( גם מטירה )
3 בצלים גדולים סגולים קצוצים לקוביות + 1 בצל גדול לבן קצוץ לקוביות.
2 שורשי פטרוזיליה - קלופים ומשאירים אותם שלמים.
1 שורש סלרי + 8 גבעולי סלרי ללא העלים - מקלפים ומשאירים שלם.
3 קולרבי
2 חב' שמפיניון לחצות לחצי
8 פטריות פורטבלו - לקלף ולחתוך לרבעים
½ מקל קינמון
2 חופני פטרוזיליה קצוצה
2 ענפי רוזמרין שלמים
פלפל שחור , פפריקה מתוקה , מלח - רק אחרי הבישול בלבד.
½ 1 - 3 כוסות יין אדום מרלו - ( לא יותר אחרת הוא יהיה חמוץ מידי הבשר )
½ 1 -2 כפות דבש
3 כפות שמן קנולה לטיגון

חומרי הציר (הרוטב ):
100 גר חמאה קרה מאוד
3 כפות קורנפלור + מים קרים
כוס קטנה
מלח

ההכנה:
- מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את כל סוגי הבצלים + השורשים למיניהם + פטריות + עצמות + יין אדום + כל התבלינים.
- לאחר מכם מטגנים מכל הצדדים את הבשר סוגרים מכסה מבדאיים שיש מספיק נוזלים שמכסים את הבשר ועל להבה קטנה מבשלים את הצלי.
- בודקים נוזלים לאחר חצי שעה מוסיפים מים רותחים לפי הצורך.
- נועצים מזלג לאמצע הבשר ואם הוא יורד בקלות סימן שהוא מוכן.
- מוציאים את הבשר להתקרר היטב ואחרי כן להכניס למקרר ואחרי שהוא מאוד קר רק אז פורסים אותו.
- מוציאים את הירקות ומניחים בצלחת הגשה יפה.

הכנת ציר הבקר:
- מסננים את הרוטב שנותר לתוך קערה לאחר הסינון מחזירים לסיר שבו התבשל הבשר.
- מצמצמים את הציר מוסיפים את מי הקורנפלור + מלח , מערבבים היטב וסוגרים את האש.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה לגמרי.
- מקררים הכלי רחב ולאחר מכן מכניסים למקרר.

- אם נותר רוטב ניתן להקפיא אותו ולהשתמש בו:
- לצירי בשר / ירקות / מאפים / מרקים.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שלישי ....................ו--- פלפלית30/9/2008 08:19

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת פירורים מיוחדת וטעימהו--- פלפלית  
30/9/2008 09:15
צלי בקר חגיגי ו--- שרוניק « הודעה נוכחית
30/9/2008 11:18
פשטידת כרובית ו--- שרוניק
30/9/2008 16:37



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן