...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

ניוקי תפוחי אדמהו--- פנינהט   16/6/2009 08:37

ניוקי תפוחי אדמה

המצרכים:
600 גרם תפוחי אדמה (בערך 4 בינוניים)
11/3 כוסות קמח
2 חלמונים
1/2 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט
גבינת פרמז`ן מגוררת

ההכנה:
תפוחי האדמה צריכים להיות יבשים ככל הניתן, לכן רצוי לא לבשל אותם במים, הכי טוב לאפות בתנור עד התרככות, או להכין במיקרוגל כמו שאני הכנתי. (אני שמה על צלחת, מכסה במכסה למיקרו, ובעוצמה מלאה מחממת 5 דקות, הופכת את תפוחי האדמה לצד השני ומחממת עוד 5 דקות ובודקת עם קיסם אם הם רכים).

את תפוחי האדמה החמים מועכים בכותש תפוחי אדמה ואז אין צורך לקלף אותם.
אם אין כותש מקלפים בזהירות בעודם חמים, ומגררים על מגררת בינונית לתוך קערה גדולה.
מוסיפים כוס אחת של קמח, מגררים מעט אגוז מוסקט, מגררים גבינת פרמז`ן, מוסיפים מלח, ומוסיפים חלמונים.

מערבבים הכל יחד בזהירות ובעדינות עם מזלג לתערובת אחידה, אם חסר קמח מוסיפים עוד מעט (אני לא הייתי צריכה את כל הכמות במתכון, הוספתי לכוס בערך עוד כף קמח וזה הספיק). הבצק בשלב זה מעט דביק וזה בסדר גמור.

מקמחים היטב משטח עבודה, לוקחים חתיכה קטנה מהבצק, ובודקים על המשטח המקומח באם ניתן לגלגל לנחש, אם כן אין צורך בעוד קמח.

לוקחים כל פעם חופן בצק מגלגלים לנחש בעובי אצבע בערך (2 ס"מ) וחותכים לחתיכות של 3 ס"מ.
מעבירים כל חתיכה על שיני מזלג כדי שייווצרו חריצים, ומניחים על מגש מקומח.
ניתן בשלב זה לעטוף היטב את המגש בניילון נצמד ולשמור במקרר, עד להכנה.

בישול הניוקי הוא קצר מאד, מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים מלח, ומכניסים ניוקי בזהירות לסיר בערך 10-15 חתיכות בכל נגלה, מחכים שיצופו, מודדים דקה וחצי, ומוציאים בעזרת כף מחוררת.

ניוקי הולך נהדר עם רטבים קלים, כגון רוטב רוזה, רוטב עגבניות, או כמו שאני הגשתי עם רוטב מרווה וחמאה

שמתי במחבת קטנה מעט שמן זית, סידרתי 5-6 עלי מרווה עם הצד המחוספס כלפי מטה והדלקתי אש, כשעלה ריח המרווה הוספתי כפית של שום כתוש וערבבתי דקה, הוספתי חתיכה יפה של חמאה וערבבתי הכל יחד עד המסת החמאה, הוספתי מעט גרידת לימון, זהו הרוטב מוכן.

את הרוטב הזה שפכתי בנדיבות על הניוקי החמים, ומעל גררתי עוד גבינת פרמז`ן.

בתאבון

מתכון מהבלוג "בצק אלים" מבוסס על מתכון של אורנה ואלה



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה16/6/2009 04:39
ניוקי תפוחי אדמהו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
16/6/2009 08:37
וכל הניוקים מחכים במסדר להכנס למיםו--- פנינהט  
16/6/2009 08:38
רוטב בולונז (ראגו)ו--- פנינהט  
16/6/2009 08:41
חטיפי שמנת חמוצה ו--- שרוניק  
16/6/2009 17:45
סירניקי-לביבות גבינה עם תפוחי עץ חמהו--- שמני
16/6/2009 19:46
עוגת גזר ואגוזים בציפוי שוקולדו--- טליון
16/6/2009 21:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן