...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם לבן לכריכים וטוסטיםו--- אספרגוס   7/6/2009 20:43

מתוך הספר - על הלחם לבדו של - סמדר זורע ברמק

הרכיבים
31/2 - 4 כוסות קמח לבן רגיל
1 כף אבקת חלב (לא הכרחי) - אני לא שמתי
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
11/2 כפיות שמרים יבשים
25 גרם חמאה רכב (אני השתמשתי ב-2 כפות שמן זית)
1/2 כוס מי בישול תפוחי אדמה (לא שמתי) הוספתי מים רגילים
3/4 כוס מים

אופן ההכנה
מנפים לקערה את הקמח ואבקת החלב, מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים.
יוצרים גומה בקמח ושמים בה את החמאה או השמן ואת מי בישול תפוחי האדמה (או המים) מוסיפים את המים ומערבבים ולשים כ-10 דקות.

מניחים בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהצבק הכפיל את נפחו.
מוציאים את האויר מהבצק ולשים אותו מעט.
יוצרים מהבצק גליל ומניחים אותו בתבנית לחם משומנת ומהדקים כלפי התחתית.
מכסים את התבנית במגבת ומשהים כשעה עד שהבצק תפח שוב ועלה מעבר לדפנות התבנית.

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) כ-35 עד 40 דקות עד שהלחם השחים.

מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הכיכר מהתבנית ומשאירים אותה לצינון על הרשת.

הערות שלי -
אני הכנתי את הלחם מכמות כפולה של החומרים,
בערך 1 ק"ג קמח
ומעט יותר מים ממה שכתוב במתכון.

חילקתי את הבצק ל-2 וכל חלק רידדתי וגילגלתי לרולדה הדוקה ואז הכנסתי לתבנות. זה יצר אוריריות טוב בלחמים.

כשהלחמים התקררו, פרסתי הכנסתי לשקית ניילון והקפאתי את מה שנשאר מהארוחה.
למחרת הלחם מפשיר והוא טרי כאילו ונאפה באותו הרגע.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון .........ו--- פלפלית7/6/2009 07:38

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עדשים עם גבינה ופקאן - בהשראת 'דרך האוכל'ו--- הדר
7/6/2009 07:54
עוף ותפוחי אדמה בתנורו--- פנינהט  
7/6/2009 10:22
וכך נראה העוף עצמוו--- פנינהט  
7/6/2009 10:23
רוטב ויניגרט מתקתקו--- פנינהט  
7/6/2009 10:29
עוגת שמנת נוטלהו--- פנינהט  
7/6/2009 10:32
פולנטה ו--- מרילין.  
7/6/2009 14:08
פולנטה עם חותכנים - אפוי בתנור עם שמן זית ומלח גסו--- מרילין.  
7/6/2009 14:09
עוגת גבינה ושוקולד בקלי קלותו--- טליון
7/6/2009 15:36
אורז מלא מבושם עם שקדים ופטריותו--- דינדין
7/6/2009 16:32
לחם לבן לכריכים וטוסטיםו--- אספרגוס   « הודעה נוכחית
7/6/2009 20:43



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן