...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אורז מלא מבושם עם שקדים ופטריותו--- דינדין 7/6/2009 16:32

זוהי דרך להכנת אורז מלא טעים ביותר. כבר שנים שאני מכינה רק אורז מלא בצורה הזו, לטעמי זה הרבה יותר טעים מאורז לבן. רק קחו בחשבון שזה לא יוצא 'אחד אחד' כמו הלבן.
מקור: עצמי
כוס וחצי אורז מלא נקי

להשרות את האורז במים מומלחים ל20 דק' (המהדרים ישרו אפילו לילה כל זאת על מנת 'להוציא' מן האורז את כל הויטמינים ש'רדומים' בו)

לטגן שני בצלים קצוצים להשחמה קלה
להוסיף 3 כוסות מים
2 כפות שמן זית
אגוז מוסקט טחון
כמון טחון
פלפל שחור
קינמון-כחצי כפית
מלח לפי הטעם (אני שמה כ2 כפיות)

להרתיח את המים
להוסיף את האורז שטוף ומסונן, להביא שוב לרתיחה
להעביר לאש קטנה, לכסות במגבת , לבשל כ25 דק' עד האורז מפיץ ריח נעים. לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד 10 דק'. לאחר 10 דק' לפתוח ו'לאורר' את האורז.
בזמן שהאורז מתבשל, לטגן במחבת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות מסלסלה אחת, עד להזהבה קלה

להוסיף כ100 גר' שקדים מולבנים או (50 גר' שקדים 50 גר' צנוברים)
לטגן להזהבה קלה
לשפוך מעל האורז המוכן.
לטעמי מעדן! ובכלל מאד מאד בריא! (לילדים אני מגישה בלי תוספות שלפטריות ושקדים)




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון .........ו--- פלפלית7/6/2009 07:38

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עדשים עם גבינה ופקאן - בהשראת 'דרך האוכל'ו--- הדר
7/6/2009 07:54
עוף ותפוחי אדמה בתנורו--- פנינהט  
7/6/2009 10:22
וכך נראה העוף עצמוו--- פנינהט  
7/6/2009 10:23
רוטב ויניגרט מתקתקו--- פנינהט  
7/6/2009 10:29
עוגת שמנת נוטלהו--- פנינהט  
7/6/2009 10:32
פולנטה ו--- מרילין.  
7/6/2009 14:08
פולנטה עם חותכנים - אפוי בתנור עם שמן זית ומלח גסו--- מרילין.  
7/6/2009 14:09
עוגת גבינה ושוקולד בקלי קלותו--- טליון
7/6/2009 15:36
אורז מלא מבושם עם שקדים ופטריותו--- דינדין « הודעה נוכחית
7/6/2009 16:32
לחם לבן לכריכים וטוסטיםו--- אספרגוס  
7/6/2009 20:43



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן