...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוף ותפוחי אדמה בתנורו--- פנינהט   7/6/2009 10:22

אני יודעת שזה מתכון טריויאלי, אבל אצלי מאד אוהבים אותו כבר שנים גם גדולים וגם קטנים והוא מככב אצלנו קבוע כל ששי

עוף עם תפוחי אדמה בתנור

המצרכים:
חלקי עוף , כרעיים, שוקיים וכו`
בערך 10 תפוחי אדמה גדולים
פפריקה מתוקה
אבקת מרק עוף
שום גבישי
מלח
שמן זית (או קנולה למי שמעדיף)

ההכנה:
מנקים את העוף משאריות נוצות ולכלוך ואפשר גם להוריד את העור.

מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.

בצלחת קטנה מכינים משחה די סמיכה שמורכבת מ-:
11/2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות אבקת מרק עוף
ו-1/2 כפית שום גבישי
מוסיפים מעט שמן ומערבבים עד למרקם של משחה די סמיכה
מורחים את העוף מכל צדדיו במשחה. (אין צורך להוסיף מלח למשחה, כי גם אבקת המרק מלוחה והעוף עצמו מוכשר ומלוח דיו).

על תפוחי האדמה מפזרים הרבה פפריקה מתוקה בערך 2 כפות כף אבקת מרק עוף, מעט שום גבישי ומעט מלח,
מפזרים על הכל 1/4 כוס שמן ומערבבים מעסים את כל תפוחי האדמה בידיים עד שהכל מכוסה בתערובת.

מניחים את העוף על תפוחי האדמה, מכסים הכל בנייר כסף מהודק ומכניסים לתנור מחומם ל-200 מעלות לשעה.

אחרי שעה מסירים את נייר הכסף (שומרים עליו להמשך) ונותנים להכל להמשיך להתבשל עוד 50 דקות בערך,
כשבאמצע הופכים את העוף כדי שישחים מכל הצדדים.

כשהעוף שחום מוציאים אותו לצלחת בצד ועוטפים בנייר הכסף כדי לשמור על חומו, מערבבים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם
לתנור במצב גריל לעוד בערך 10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם
כדי שלא ישרפו, עד להשחמה יפה.

בתאבון

בתמונה תפוחי האדמה בצאתם מהתנור


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון .........ו--- פלפלית7/6/2009 07:38

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עדשים עם גבינה ופקאן - בהשראת 'דרך האוכל'ו--- הדר
7/6/2009 07:54
עוף ותפוחי אדמה בתנורו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
7/6/2009 10:22
וכך נראה העוף עצמוו--- פנינהט  
7/6/2009 10:23
רוטב ויניגרט מתקתקו--- פנינהט  
7/6/2009 10:29
עוגת שמנת נוטלהו--- פנינהט  
7/6/2009 10:32
פולנטה ו--- מרילין.  
7/6/2009 14:08
פולנטה עם חותכנים - אפוי בתנור עם שמן זית ומלח גסו--- מרילין.  
7/6/2009 14:09
עוגת גבינה ושוקולד בקלי קלותו--- טליון
7/6/2009 15:36
אורז מלא מבושם עם שקדים ופטריותו--- דינדין
7/6/2009 16:32
לחם לבן לכריכים וטוסטיםו--- אספרגוס  
7/6/2009 20:43



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן