...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם [לחמניות] פומפרניקלו--- פלפלית   3/6/2009 15:31

לחם/ לחמניות פומפרניקל
מקור המתכון: אתר פסטו

****הערות שלי פלפלית
הנחתי את הלחמניות בתבנית עם נייר אפיה ...
הכנסתי לתנור - שבתחתיתו תבנית עם 2 כוסות מים - ליצירת אדים.
ואפיתי.

מרכיבים

1/2 2 כוסות מים חמימים
1/2 2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר חום כהה
3 כפות שמן
2 כפיות מלח
1 כף קפה נמס
4 כפות קקאו
1 כף גרגרי קימל טחונים
2 כוסות קמח שיפון שטיבל 7
3 כוסות קמח לחם קשה שטיבל 2
3/4 כוס קמח רגיל
גרגרי קימל או שומשום לקישוט

דרך הכנה

להמיס את השמרים ב-1 כוס מים (מהכמות הכללית)עם כפית סוכר, להניח בצד ל-5 דקות.

להמיס את הסוכר החום הכהה ביתרת המים.

לערבב את הקמחים בקערת מיקסר, להוסיף את המלח, הקפה הנמס, הקימל והקקאו, לערבב וליצור גומה.

להוסיף לגומה את השמרים המותססים והמים, להתחיל לערבב עם וו הלישה ולהוסיף את השמן.

ללוש את הבצק 10 דקות מלאות במהירות בינונית, להוסיף עוד קמח רגיל או מים אם יש צורך עד לקבלת בצק אחיד, רך אבל לא דביק.
ליצור כדור ולהעביר לקערה משומנת, לשמן קלות את פני הבצק ולכסות, להניח לתפיחה עד הכפלת הנפח.

להחזיר לנפח המקורי וללוש מעט, לחלק את הבצק ל-2, לרדד כל חלק למלבן ולגלגל למעין כרוכית הדוקה, לצבוט את השוליים ולעצב לכיכר.
לפזר מעט קמח תירס על נייר אפיה, להניח על הנייר את הכיכרות כשצד החיבור כלפי מטה, לבצע 3 חתכים רוחביים לעומק 2 ס"מ ולמרוח בחלבון מהול בכפית מים, לפזר מעל קימל או שומשום.

להניח לתפיחה עד להכפלת הנפח.
לחמם תנור ל-230 מעלות, להניח תבנית הפוכה לחימום בשלב המרכזי או להניח אבן אפיה על רשת התנור בשלב המרכזי.

לזרוק לתחתית התנור חופן קוביות קרח ולסגור את הדלת, לאחר 30 שניות להחליק את הככרות על התבנית, לזרוק על תחתית התנור עוד 2 חופנים קוביות קרח ולסגור, לאפות עד להשחמה וצליל עמום.
להוציא ולצנן שעה על רשת לפני הפריסה.

הערות:

כמות הקמח לא ניתנה במדויק, יש להוסיף קמח או מים לפי הצורך, מעט בכל פעם עד לקבלת מרקם הבצק הנכון – רך אבל לא דביק.
ניתן להכין מהבצק כיכרות קטנים או לחמניות, לחלק את הבצק ל-12 חלקים ולגלגל לכדורים, מתפיחים על נייר אפיה ומחליקים את הנייר עם הלחמניות לתנור.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ..................ו--- פלפלית3/6/2009 08:08

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
שוק טלה בממרח לימונים כבושים -שף אבי ביטוןו--- פלפלית
3/6/2009 09:13
בקלאווה - מאת מרשה מהראן - באדיבות וואלהו--- פלפלית
3/6/2009 09:15
רוטב בשמל - שף מאיר דנון ו--- פלפלית
3/6/2009 09:23
לחם [לחמניות] פומפרניקלו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
3/6/2009 15:31
לחמנית פומפרניקלו--- פלפלית  
3/6/2009 15:32
לחמנית פומפרניקל - חתך ו--- פלפלית  
3/6/2009 15:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן