...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פיתה תימנית - לחוח - משה רצון ו--- פלפלית 1/6/2009 13:47



פיתה תימנית - לחוח - משה רצון.

החומרים

1 קילו קמח
1 כף מלח
רבע כפית סוכר
רבע קובית שמרים או 1.5 כפות שמרית

[אני שמתי 1 קובית שמרים + 1 שקית א. אפיה]לפי המלצה של חברתי
ויצא מצויין.

2 כפות סולת
צלוחית שמן [למריחת המחבת]
מים פושרים

כלים
1 קערה גדולה לבצק
2 מחבתות גדולות,עם מכסים [השתמשתי באחת]
מצקת עמוקה [השתמשתי במצקת מרק]
כף עץ

1.ממיסים את השמרים ב 1 כוס מים פושרים .

2. מכינים את הבלילה,לתוך קערה גדולה מוזגים 5 כוסות מים פושרים,מוסיפים את המלח,הסוכר והשמרים המומסים.

3. בסיר קטן מרתיחים 2 כוסות מים,מוסיפים את הסולת ומערבבים דקה. מוסיפים עוד 1 כוס מים,ומעבירים לקערה.

4. מוסיפים את הקמח לקערה,בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בלילה דלילה,מכסים במגבת,ומשאירים לתפוח במקום חמים,במשך שעתיים, רצוי לערבב מידי פעם,ואם יש צורך מוסיפים מעט מים לדילול,ערבוב במיקסר יד,נותן תערובת טובה ומהירה.

5. "אופים" את הלחוח: מורחים את המחבתות בשמן ‏[מומלץ לעבוד עם שתי המחבתות כדי לקצר את התהליך,אבל אפשר גם עם אחת]. יוצקים למחבת מצקת של בלילה ומנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל המחבת.

6. מניחים את המחבת על להבת אש גבוהה עד שפני הבצק מתמצקים ומתמלאים בבועות,מכסים את המחבת,וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהתחתית משחימה. ממשיכים לבשל כך את כל הבלילה.

הערה: בין לחוח ללחוח יש לקרר את תחתית המחבת, בתןך קערת מים.
[אני שמתי תבנית תנור עם מים,והינחתי את תחתית המחבת לקרור]

אפשר לשמור את הלחוח במקרר בתוך שקית ניילון עד 3 שבועות - כשמוציאים מחממים במיקרו.


***** הערות שלי - פלפלית
[ אני ארזתי כל לחוח בשקית נפרדת[שקית סנדויצ'ים],והכנסתי להקפאה,כשרוצים מוציאים ומפשירים באובן,בדרגת חום נמוכה]

הערה שלי: בפעם הראשונה שהכנתי, עשיתי לפי ההוראות המדוייקות שנתן משה רצון. בפעם השניה: הוספתי עוד כפית מלח,ועשבי תיבול יבשים,שנתנו לפיתה מראה קישוטי משהו.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ........... ו--- פלפלית1/6/2009 07:40

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פנקייק משאור / סמדר זורע ברמק ו--- מרילין טורבינה~
1/6/2009 09:17
עוף ממולא בכל טובו--- טליון
1/6/2009 09:36
מרלוזה בציפוי פקאנטי ו--- מרילין טורבינה~  
1/6/2009 10:49
פיתה תימנית - לחוח - משה רצון ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
1/6/2009 13:47



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן