...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גביניות/מתוך הבלוג של ליליתו--- תמר 31/5/2009 08:05

כמה הערות:
טעמן של הגביניות נפלא!
הבצק יצא לי מאד מאד רך ודביק ונדרשו כמויות לא קטנות של קמח, גם לקימוח משטח העבודה וגם לבצק עצמו כדי שיהיה אפשר לעבוד איתו.
הבצק שמתקבל אחרי הוספת הקמח נהדר - רך וקליל.

אני מילאתי ב:
300 ג (בערך) גבינת כנען
ביצה
1 גביע שמנת חמוצה
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
וחופן נדיב מאד של צימוקים שחורים זעירים



מתוך הבלוג של לילית
4 וחצי כוסות קמח רגיל
2 חלמונים (שמתי שתי ביצים שלמות)
80 גרם מרגרינה בטעם חמאה (או חמאה)
כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת (אפשר שקית וניל)
1 שמנת חמוצה
2 "פקקים" של ברנדי (לא היה לי - לא שמתי)
40 גרם שמרים טריים, מומסים בכוס מים פושרים (לא קרים מדי ולא חמים מדי) (ייתכן ויידרשו עוד כף או שתיים מים אח"כ) ** אני שמתי כף וחצי גדושות של שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר (אין צורך כמובן אם משתמשים בשמרים יבשים)


אופן הכנה:
להמיס את השמרים עם חצי כפית סוכר, לכסות את הכוס ולתת לשמרים לתסוס מעט - אפשר לראות כשעולה שכבת קצף.

להכניס לקערת מערבל את כל החומרים פרט למים ולשמרים.

כשהשמרים תססו בכוס, להפעיל את המערבל במהירות איטית ולשפוך את המים בהדרגה, תוך כדי ערבול איטי.

אם הבצק עדיין יבש מדי ופירורי, להוסיף עוד כמה כפיות מים.

אם הבצק דביק (וככה הוא אמור להיות בשלב זה), להוסיף בהדרגה קמח.

להוציא את גוש הבצק למשטח לישה מקומח היטב ולהמשיך את הלישה בידיים תוך כדי הוספת קמח באופן מבוקר, עד שנוצר בצק גמיש ונעים לעבודה.

לקמח את תחתית הקערה ולהחזיר את גוש הבצק, לכסות במגבת ולהתפיח בערך חצי שעה עד שעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו (תלוי במזג האויר, בד"כ הוא תופח מהר מאד בגלל מיעוט השומן שבו).

לחלק אותו לשנים ולרדד כל חלק לריבוע או מלבן על משטח מקומח. לחתוך ריבועים די גדולים. לשים את המילוי ולאסוף פינה מול פינה ולהדק היטב.

להניח אותם כאשר ה"תפר" כלפי מטה. למרוח בחלמון ביצה ולהשאיר בתבנית להתפחה קצרה נוספת.

לאפות בתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות, עד שהם מקבלים צבע יפה.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה31/5/2009 03:39
גביניות/מתוך הבלוג של ליליתו--- תמר « הודעה נוכחית
31/5/2009 08:05
חזה עוף בפסטו תימין לימוניו--- שונט
31/5/2009 08:17
חומוס מעדשים אדומותו--- שונט
31/5/2009 08:19
מעטפת פילו במילוי רטטוי וגבינת עזיםו--- שונט
31/5/2009 08:23
פלפלים קלויים ממולאים בגבינהו--- אספרגוס  
31/5/2009 09:37
מוס מסקרפונה עם רוטב פסיפלורה - עצמיו--- פלפלית  
31/5/2009 11:38



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן