...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחביתיות ..ו--- לינדוש 26/5/2009 20:58

לחביתיות ..
כוס וחצי חלב או מי סודה לשתיה מבקבוק.
3ביצים.
קורט מלח.
כוס וחצי קמח רגיל.
3-4 כפות שמן או 50 גרם מרגרינה.

למלית גבינה.
300 גרם גבינה לבנה מוצקה.
חצי כוס סוכר.
קורט קינמון.
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל.
כמה טיפות תמצית שקדים לא חובה.

לרוטב..
כוס תותים טריים וחתוכים.
2/3 כוס סוכר.
1/3 כוס ברנדי.

אופן ההכנה..
מכינים את עיסת החביתיות מכניסים למקרר כשעה ...אחרי זה לערבב היטב שלא היו גושים.
לחמם מחבת בינונית למרוח מעט שמן ועזרת מפית נייר לנגב מעט את השמן בעזרת מצקת לימזוג מעל המחבת ולסובב שכל המשטח היה מכוסה
בעיסה.שהדפנות מהעיסה משתחררות זה סימן שמוכן להפוך ולהמשיך לטגן כך להכין את כל החביתיות .

לכסות אותם במגבת מטבח ומעל להניח שקית נילון של סופר.

המילית ..
מערבבים את כל החומרים למלית ..לקחת כף מהמלית ולהניח מעל החביתית לגלגל ולהכין את כולם.

הרוטב מרסקים את התותים במעבד מזון את כל החומרי הרוטב ומחממים עד רתיחה בסיר קטן יוצקים על החביתיות הממולאות.


בהצלחה ובתיאבון.
המתכון נילקח מספר של נירה רוסו מטעמי החלב.


מילוי פיטריות מלוח לחביתיות..
חומרים...
כף חמאה או שמן.
כף קמח.
כוס חלב או מרק צח.
100 גרם פיטריות חתוכות לרבעים .
1 בצל קצוץ דק.
כפית מלח.כפית פלפל שחור או לבן.
חצי כוס פיטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה.
ממיסים את החמאה או מחממים את השמן מוסיפים את הבצל ואת הפיטריות ומאדים כ-5דקות.
מוסיפים את הקמח ומערבבים בזהירות על אש כ2-3 דקות כדי לא למעוך את הפיטריות .
מוסיפים את הנוזל תוך כדי בחישה ומבשלים על אש קטנה עד שמתקבל רוטב סמיך.

ניתן למילוי על פחזניות או חביתיות ..וקעריות של בצק עלים .

באהבה לינדוש




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה26/5/2009 04:15
תפו"א ובטטות אפויים בטעם מיוחדו--- טליון
26/5/2009 07:17
עוגת קינמון עם מלית מפתיעה - דנית סלומוןו--- טליון
26/5/2009 08:09
קלצונה ממולא בירקות ו--- עדי6381  
26/5/2009 10:03
המילוי במחבתו--- עדי6381  
26/5/2009 10:07
בתבנית לפני האפייהו--- עדי6381  
26/5/2009 10:08
עוד אחד מוכןו--- עדי6381  
26/5/2009 10:09
חביתיות [עלי בלינצ'עס] קלילות - פרווהו--- פלפלית
26/5/2009 12:34
לחביתיות ..ו--- לינדוש « הודעה נוכחית
26/5/2009 20:58
פשטידת כל ירק,או מאפינס ו--- אמאשל..
26/5/2009 15:03



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן