...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קלצונה ממולא בירקות ו--- עדי6381   26/5/2009 10:03


הכנתי אתמול, יצאו כ-15 יחידות בגודל בינוני.
הבצק הוא בצק שמרית סטנדרטי ואני משחקת איתו בכל פעם למשהו אחר. עד עכשיו לא איכזב :)
את הקלצונות האלו אני מכינה לעיתים קרובות ומגוונת עם המילוי ע"פ מצב הרוח וע"פ ההיצע שיש בבית.......

חומרים לבצק:
קילו קמח
1 שקית שמרית
חצי כוס שמן (אני שמה שמן זית)
מעט מלח
2 כוסות מים (להוסיף בהדרגה).

ללוש את כל החומרים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
לכסות ולהניח לתפיחה כחצי שעה.

חומרים למילוי:
(ניתן להשמיט/להוסיף ולגוון איך שמשתחשק, כאן מה שאני שמתי אתמול)
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים מגוררים
פטריות פורטבלו קצוצות
פטריות שמפניון קצוצות
2 "מדליוני תרד" קפואים
חצי כוס אפונה קפואה
2 עגבניות חתוכות לקוביות (או פשוט 2 כפות גדושות עגבניות מרוסקות)
עלי בזיליקום
תיבול: מלח, פלפל, עשבי פרובנס, מעט אגוז מוסקט.

טיגנתי בצל במעט שמן עד השחמה, הוספתי את הגזרים וכיסיתי לאידוי עד אש בינונית עד שהתרככו מעט ושינו צבע. הוספתי קישואים. מעל הכל הנחתי 2 מדליוני תרד ופיזרתי את האפונה. כיסיתי להפשרה וריכוך באידוי.
לאחר מס' דקות הוספתי את הבזיליקום ואת הפטריות וערבבתי עד שהן שינו את צבען. מוסיפים עגבניות טריות חתוכות לקוביות או עגבניות מרוסקות ומערבבים. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, אגוז מוסקט ואם יש גם עשבי פרובנס.

ממלאים: לוקחים עיגול קטן מהבצק ו"מותחים" אותו עם הידיים ככל האפשר על משטח עבודה לגודל שרוצים (קלצונות קטנות/בינוניות/גדולות) עד שנוצר מלבן (אפשר גם לרדד, אבל ממש לא חייבים). שמים במרכז כל מלבן כף גדושה מהמילוי וסוגרים באמצעות קיפולו לשניים. עם מזלג מהדקים את דפנות הלקצונה שהתקבלה ע"מ לסגור אותה היטב שהמילוי לא ייזל...וגם ליצירת דוגמא יפה. ממלאים כך את כולם ומניחים על נייר אפיה.
מברישים במעט שמן זית ומפזרים מלמעלה: מלח גס, קצח ואפשר גם מעט עשבי פרובנס.

בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, לאפות 20 דקות (אחרי 15 דקות לבדוק) עד שתופח ומשחים. לאכול מייד (כי הכי טעים)
ומה שלא אוכלים באותו היום אפשר להקפיא.

הצעות נוספות למילוי:
חציל קלוי וגבינה בולגרית מפוררת
פלפלים קלויים עם בצל
בטטה וגבינת פרומעז חתוכה לקוביות (תתפלאו כמה השילוב ט-ע-י-ם-!)
תרד/מנגולד וגבינה מכל סוג
עגבניות וגבינה צהובה
מילוי בשרי של בשר טחון, בצל, פטרוזיליה, עגבניות ותבלינים
וככל העולה על הדעת, כל שילוב הולך.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה26/5/2009 04:15
תפו"א ובטטות אפויים בטעם מיוחדו--- טליון
26/5/2009 07:17
עוגת קינמון עם מלית מפתיעה - דנית סלומוןו--- טליון
26/5/2009 08:09
קלצונה ממולא בירקות ו--- עדי6381   « הודעה נוכחית
26/5/2009 10:03
המילוי במחבתו--- עדי6381  
26/5/2009 10:07
בתבנית לפני האפייהו--- עדי6381  
26/5/2009 10:08
עוד אחד מוכןו--- עדי6381  
26/5/2009 10:09
חביתיות [עלי בלינצ'עס] קלילות - פרווהו--- פלפלית
26/5/2009 12:34
לחביתיות ..ו--- לינדוש
26/5/2009 20:58
פשטידת כל ירק,או מאפינס ו--- אמאשל..
26/5/2009 15:03



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן