...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פנקייק מזרחי של אבאו--- עדי6381   25/5/2009 13:57

את המתכון הזה אבא שלי היה מכין המון כשהייתי קטנה..... ביום שישי בבוקר, קמנו לניחוחות של בצל מטוגן ובתלינים וכולנו ידענו - שיש פנקייק מזרחי בבית! הניחוח משך אותנו למטבח וכולנו - אמא שלי, אני והאחים הגדולים שלי לא היינו יכולים להתאפק ותמיד הושטנו יד "רק לטעום קצת" ואבא היה מתעצבן ואמר שהוא לא אוהב שטועמים בזמן שהוא עדיין עומד ומטגן.... אז נאלצנו לחכות, או לגנוב חתיכה כשהוא מסובב את הגב...
עד היום אבא שלי מכין לנו מפעם לפעם כשאנחנו מגיעים אליהם ותמיד יש לזה טעם נהדר וניחוח של ילדות....

המקור - אבא שלי, שמכין לנו כמו שהיה נהוג גם בבית ילדותו :)

שימו לב - המתכון על בסיס חלב. אפשר לעשות עם מיים (קרים !) במקום חלב, אבל פחות טעים לטעמי.
מתקבלים פנקייקים עסיסיים, פיקנטיים שהולכים טוב עם כל דבר כמעט (אני הכי אוהבת עם לבנה וזעתר) וגם כחטיף בפני עצמו.

המצרכים:

2-3 בצלים גדולים
חצי קילו קמח
חלב - מוסיפים עד שהבלילה דלילה ולא נוזלית מידי
3 ביצים
תיבול: כמון, כורכום, פלפל שחור, מלח, א.מרק פרווה.

ההכנה:
מטגנים את הבצל עד שמשחים היטב, מניחים בצד.
מכינים את הבלילה: שמים בקערה בינונית חצי קילו קמח ומוסיפים חלב, מעט בכל פעם, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת בלילה שאינה סמיכה ואינה דלילה מידי (אני מכניסה כף לבלילה ומוציאה אותה, בודקת שהיא נוזלת מהכף לקערה בצורה איטית ולא מהירה מידי).
מוסיפים את הביצים וטורפים היטב. כשמתקבלת בלילה אחידה, מוסיפים תיבול בנדיבות: כף כמון, כפית כורכום, כף אבקת מרק, מעט פלפל שחור, מעט מאוד מלח (הבלילה כבר מתובלת ואבקת המרק נותנת מליחות אז בזהירות עם המלח).
טורפים היטב שוב לתערובת אחידה.
לאחר שהבלילה מוכנה ומתובלת היטב - מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד שאחיד. אח"כ מטגנים....
מטגנים (כמובן בשכבה דקה), כאן יש שתי אפשרויות:
מי שאוהב פנקייק עסיסי ורך - יטגן על אש בינונית בלי מכסה. כשהשכבה העליונה של הפנקייק הופכת לפחות נוזלית והשוליים מתחילים להפוך לצהוב כהה יותר מהמרכז - הופכים בזהירות.
מי שאוהב פנקייק עם ציפוי קריספי ותוכן עסיסי - יטגן על אש בינונית עם מכסה שאוטם את המחבת. אחרי דקה לפתוח את המכסה ולהפוך.
עורמים את הפנקייקים אחד על השני בערימה מפתה.... ומגישים.

הכי טעים לאכול עם גבינות (במיוחד לבנה מתובלת בזעתר, קוטג', צפתית מתובלת) או עם רטבים של בישולים (כל רוטב שהייתם "מנגבים" עם חלה....).




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה25/5/2009 02:16
ריבת בצל פיקנטית - +ו--- פלפלית  
25/5/2009 08:26
ריבת בצל פיקנטית - תחילת הבישול ו--- פלפלית  
25/5/2009 08:28
ריבת בצל פיקנטית - במחצית הדרך - ו--- פלפלית  
25/5/2009 08:31
פוגאס -Fougasse גבינה וזיתים ו--- יפנית  
25/5/2009 09:04
מרק יוגורט חם/ על השולחן.ו--- שומית
25/5/2009 09:51
סלט עם גבינת חלומי ו--- יפנית  
25/5/2009 10:28
סלט יווני ו--- יפנית  
25/5/2009 10:30
טבעת יוגורט (לחם) ו--- יפנית  
25/5/2009 11:00
עלי פילו במילוי חציל קלוי וגבינה ו--- etty  
25/5/2009 12:16
סיגרים מעלי פילו בפיסטוקים ואגוזים ו--- etty  
25/5/2009 12:45
פשטידת פטריות ו--- etty  
25/5/2009 12:51
סלט נבטיםו--- etty  
25/5/2009 12:55
לזניה חלבית ו--- etty  
25/5/2009 13:13
פנקייק מזרחי של אבאו--- עדי6381   « הודעה נוכחית
25/5/2009 13:57
הבלילה לפני הטיגוןו--- עדי6381  
25/5/2009 14:00
עוד תמונה של הפנקייקים המוכניםו--- עדי6381  
25/5/2009 14:01
לחמניות ביס במילוי ריבת בצל וגבינת פרומעזו--- עדי6381
25/5/2009 14:24
ריבת לימונים / אפרת לאוהבי הלימונים ו--- שומית
25/5/2009 14:54
ממרח סרדינים וגבינה ו--- שומית
25/5/2009 15:19
מאפינס תפוחים בלי תפוחים של קרין גורן ו--- שרוניק  
25/5/2009 15:33
עוגת גבינה מדהימה / חמותי ז'נטו--- שרוניק
25/5/2009 16:39
עוגת גבינה / משלי גיסתי ( שרוניק )ו--- שרוניק
25/5/2009 17:06
עוגיות בריאות מהממותו--- לאה ב
25/5/2009 17:25
עוגת קצף קצפת - ח. שאולובו--- פלפלית  
25/5/2009 19:32
עוגת קצף קצפת - ח. שאולוב --- שכבת הבסיסו--- פלפלית  
25/5/2009 19:34
מאפינס תירס (או פשטידה)ו--- אמאשל..
25/5/2009 21:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן