...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פוגאס -Fougasse גבינה וזיתים ו--- יפנית   25/5/2009 09:04

הכנתי כך:
300 גרם קמח מלא אורגני
200 גרם קמח לבן
20 גרם שמרים טריים
11/4 כפית מלח
1 כפית שמן זית

מילוי: גבינה בולגרית (פנחס 5%).

לפני האפיה, מרחתי בשמן זית, פיזרתי שומשום וזעתר.

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/26329308.JPG

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/26329328.JPG


פוגאס -Fougasse גבינה וזיתים

Fougasse הוא לחם די שטוח האופייני לפרובאנס. מזכיר במשהו את הפוקאצ’ה, אם כי אין בו שמן זית או כל שומן אחר. עדי ספרן בטוחה שתצליחו להכין אותו בבית. אבן שמוט, שפריצר וכף אופים עשויים לעזור

4-2 פוגאסים • 20 דק' הכנה (לא כולל זמני התפחה) • 20 דק' אפייה • אפשר להחליף את הפטה וזיתי הקלמטה באנשובי ותימין, גבינת גרוייר או פלפלים. ואפשר לוותר כליל על תוספות ולפזר אבקת סוכר אחרי האפייה

500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח לבן ללחם
25 גרם (1/2 שקית או קוביה) שמרים טריים
300 מ”ל (½1 כוסות) מים
10 גרם (2 כפיות) מלח
למלית:
200 גרם גבינת פטה עיזים או בולגרית מגוררת
100 גרם זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים

+ מכינים את הבצק: שמים קמח בקערת מיקסר. מפוררים פנימה שמרים. מוסיפים מים ולשים 10 דקות. מוסיפים מלח ולשים כדקה.
+ מוציאים את הבצק מהקערה בעזרת קלף על משטח מקומח. מושכים את הקצוות ומקפלים פנימה כמו חבילה. מעבירים לקערה משומנת לתפיחה של שעה עד שעתיים (תלוי במזג האוויר), עד שהבצק מכפיל את נפחו.
+ לאחר התפיחה הראשונה יש שתי אפשרויות:
אפשרות א’: מורידים את נפח הבצק בעזרת לישה או חבטות. שמים אותו בקערה, מכסים בניילון ומעבירים למקרר למשך הלילה.
+ מוציאים את הבצק כשעתיים לפני ההכנה. מניחים אותו על משטח מקומח.
אפשרות ב’: מניחים את הבצק על משטח מקומח בלי להוציא את האוויר. מכסים במגבת לחה ל-5 דקות.
+ מחממים תנור ל-250 מעלות עם לבנת שמוט בתוכו כחצי שעה לפני האפייה.
+ מעצבים, מתפיחים ואופים: חותכים את הבצק בעדינות לשניים ואחר כך למספר החלקים שרוצים לפי גודל המאפים. הבצק צריך להיות מקומח היטב. משטחים כל חלק למעין משולש, ומפזרים גבינה וזיתים. משטחים עוד חתיכת בצק לאותו גודל, ומניחים על הגבינה והזיתים. מהדקים היטב. יוצרים חתך באמצע ועוד כשני חתכים מכל צד בעזרת הצד החד של הקלף.
+ מניחים את הפוגאסים על כף אפייה מקומחת בנדיבות בקמח סולת או בקמח תירס, כדי להחליק אותם אל לבנת השמוט. זורים מעט קמח תירס מעל (לא חובה). מתפיחים עוד 10 דקות. אם אין לבנת שמוט, מניחים את הבצקים המעוצבים על תבנית מעט משומנת ומקומחת, זורים מעל מעט קמח תירס ומניחים ל-20 דקות.
+ פותחים את התנור ומתיזים מים (כ-10 התזות). מחליקים את הפוגאסים פנימה וסוגרים את תנור במהירות. לאחר 5 דקות מורידים את חום התנור ל-230 מעלות. אופים 15-10 דקות עד להשחמה. מוציאים ומצננים.

מקור: על השולחן


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה25/5/2009 02:16
ריבת בצל פיקנטית - +ו--- פלפלית  
25/5/2009 08:26
ריבת בצל פיקנטית - תחילת הבישול ו--- פלפלית  
25/5/2009 08:28
ריבת בצל פיקנטית - במחצית הדרך - ו--- פלפלית  
25/5/2009 08:31
פוגאס -Fougasse גבינה וזיתים ו--- יפנית   « הודעה נוכחית
25/5/2009 09:04
מרק יוגורט חם/ על השולחן.ו--- שומית
25/5/2009 09:51
סלט עם גבינת חלומי ו--- יפנית  
25/5/2009 10:28
סלט יווני ו--- יפנית  
25/5/2009 10:30
טבעת יוגורט (לחם) ו--- יפנית  
25/5/2009 11:00
עלי פילו במילוי חציל קלוי וגבינה ו--- etty  
25/5/2009 12:16
סיגרים מעלי פילו בפיסטוקים ואגוזים ו--- etty  
25/5/2009 12:45
פשטידת פטריות ו--- etty  
25/5/2009 12:51
סלט נבטיםו--- etty  
25/5/2009 12:55
לזניה חלבית ו--- etty  
25/5/2009 13:13
פנקייק מזרחי של אבאו--- עדי6381  
25/5/2009 13:57
הבלילה לפני הטיגוןו--- עדי6381  
25/5/2009 14:00
עוד תמונה של הפנקייקים המוכניםו--- עדי6381  
25/5/2009 14:01
לחמניות ביס במילוי ריבת בצל וגבינת פרומעזו--- עדי6381
25/5/2009 14:24
ריבת לימונים / אפרת לאוהבי הלימונים ו--- שומית
25/5/2009 14:54
ממרח סרדינים וגבינה ו--- שומית
25/5/2009 15:19
מאפינס תפוחים בלי תפוחים של קרין גורן ו--- שרוניק  
25/5/2009 15:33
עוגת גבינה מדהימה / חמותי ז'נטו--- שרוניק
25/5/2009 16:39
עוגת גבינה / משלי גיסתי ( שרוניק )ו--- שרוניק
25/5/2009 17:06
עוגיות בריאות מהממותו--- לאה ב
25/5/2009 17:25
עוגת קצף קצפת - ח. שאולובו--- פלפלית  
25/5/2009 19:32
עוגת קצף קצפת - ח. שאולוב --- שכבת הבסיסו--- פלפלית  
25/5/2009 19:34
מאפינס תירס (או פשטידה)ו--- אמאשל..
25/5/2009 21:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן