...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קרם ברולה מעולה ו--- עדי6381   24/5/2009 16:08

מכינה את המתכון הזה כבר די הרבה זמן, אפילו לא זוכרת ממי קיבלתי אותו בפעם הראשונה, לכן לצערי אין לי קרדיט....
למרות שההכנה "שותה" ביצים ויש כמות גדולה מאוד של שמנת...היא קלה מאוד והתוצר הסופי הוא לא פחות ממעדן!!
מכינים בכלי הגשה אישיים של קרם ברולה, הכמות שכאן מספיקה לתשעה כלים אישיים, או 4 כלים אישיים ועוד 3 כלים גדולים יותר.

החומרים:
מקל וניל 1
8 חלמונים {את החלבונים תשמרו למרנג של פאי לימון ;) }
4 שמנת מתוקה עמידה 38%
1/3 כוס סוכר

לקרמל: סוכר דמררה.

הכנה:
חוצים את מקל הוניל לאורכו ומגרדים ממנו בעזרת הסכין את הגרגירים השחורים. שמים את השמנת בסיר קטן על אש בינונית ומערבבים בתוכה את גרגירי הוניל, מוסיפים גם את המקל החצוי.
מביאים לרתיחה איטית. ברגע שמתחיל לרתוח מורידים מהאש.
מוציאים מהשמנת את המקל (רק הגרגרים נשארים).
בקערה בינונית, מקציפים את החלמונים עד שמתחילים לתפוח מעט, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהחלמונים תופחים וצבע התערובת מתבהר.
מוסיפים בהדרגה את השמנת והווניל לתוך תערובת החלמונים, תוך הקצפה רציפה, כדי שהביצים לא יתבשלו מהחום של השמנת.
ממשיכים להקציף את הכל עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
מוזגים לכלים אישיים, מניחים בתבנית עם דפנות גבוהות יחסית (אני עושה בתבנית של התנור) ומוזגים מיים רותחים בין הכלים. מכסים את הכל בנייר כסף (להיזהר מאוד לא להיכוות....).
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, חצי שעה.
מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן בחוץ. הקרם לא יציב לגמרי בשלב ההוצאה מהתנור, אלא מתייצב סופית בחוץ כשמתקרר.
מכסים בניילון נצמד כל כלי ומאחסנים במקרר לפחות 12 שעות.
לפני ההגשה מפזרים מעט סוכר דמררה בכל תבנית ומקרמלים בעדינות עם ברנר (זהירות לא לשרוף!), מגישים מיד כשקרמן חם והקרם שלמטה קריר. טעים מאוד!






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון..................ו--- איה24/5/2009 02:08
קונפיטורה - מישמש - מקור עממי ו--- פלפלית  
24/5/2009 08:09
עוגת מישמשים ו--- פלפלית  
24/5/2009 08:23
עוגת מישמשים - לפני אפיה ו--- פלפלית  
24/5/2009 08:25
עוגת מישמשים - בסיום האפיה - לפני הציפוי ו--- פלפלית  
24/5/2009 08:26
ניוקי-קלי קלותו--- תמר מהעבודה
24/5/2009 13:14
סלט תותים וטרגוןו--- מרילין טורבינה  
24/5/2009 15:02
קרם ברולה מעולה ו--- עדי6381   « הודעה נוכחית
24/5/2009 16:08
עוגת גבינה וקינמוןו--- טליון
24/5/2009 22:10
עוגת גבינה לחג הביכוריםו--- שונט
25/5/2009 01:33
קאדיי מאכל כורדיו--- שונט
25/5/2009 01:37
ממרח צנוברים וגבינת שמנתו--- שונט
25/5/2009 01:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן