...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לשון בפיטריות ולימוןו--- שונט   23/5/2009 21:35

מתכון מבית אמא..ניתן כמובן ללשנות ולהוסיף צלפים בימקום הלימון למשל..או זיתים ...

מצרכים ל6 בערך
לשון בקר או טלה[לפי הטעם] ק"ג בערך1.700
300 גר פיטריות טריות פרוסות או מקופסה
בצל גדול פרוס או שניים בינוניים...
עגבניה חתוכה לקוביות[אפשר גם לוותר ..במיקרה הזה אני שמתי]
3 לימונים כבושים[או לימון גדול רחוץ וחתוך לפרוסות דקות ולאחר מכן לרבעים קטנים]
קוסברה[רק אם אוהבים]אני שמתי
מלח,וכורכום[כפית]
וכמובן שמן

ההכנה
לבשל את הלשון במים עם עלי דפנה עד היתרכחות[ניתן להאיץ אם סיר לחץ זה שווה]אחרי הבישול לא לישפוך את הנוזלים...
אלא לסנן ולישמור!! להוציא את הלשון להניח על משטח עבודה ולתת להיתקרר. לגמרי!..לאחר מכן לכלף את העור שמקיף את הלשון.
לחתוך לפרוסות בינוניות...ולהשאיר בצד עד גמר הכנת הרוטב!

להכין את הרוטב בנתיים
לטגן בצל פרוס עד שקיפות ,להוסיף את העבניות ולהמשיך לטגן...להוסיף את הכורכום לערבב בעדינות אחרי כמה דקות של טיגון להוסיף את הפיטריות ולטגן שוב במשך 10 ד וליבחוש מידי פעם[וכל זה בלי נוזלים כי בין העגבניה הבצל והפיטריות יש מספיק נוזלים לשלב הזה]...להמליח.
להוסיף עם מצקת מעט מנוזלי הבישול..ולערבב לאט..ושוב להוסיף עוד מצקת...ואז להוסיף את הלשון...ולחסות עם מעט מהנוזלים..ליבדוק תיבול..ולהוסיף את הלימון...
לחסות ולבשל על אש קטנה במשך 3/4 שעה עד שעה וליבדוק לעיתים קרובות..[וכמובן להויסף נוזלים עם צריך] הרוטב צריך להיות מעט סמיך...והקוסברה להוסיף ליקראת הסוף..
ולערבב...
להגיש עם אורז,או תפוח אדמה,או בולגור מוקפץ עם בצל,או רק עם חלה טובה לניגוב הרוטב ולהיתענג...
הריח משגע והטעם מטריף!!
לבריאות
שונטי






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת ....................ו--- פלפלית23/5/2009 08:12

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מאפי גבינה עם צימוקי אוכמניותו--- תמר  
23/5/2009 08:25
עוגת מאפינס ו--- אמאשל..  
23/5/2009 17:51
עוגת גבינה פירורים וופלים / שטראוס ללא אפיהו--- גילה  
23/5/2009 11:34
לחמניות גבינה / אורה קליין-מתכון ישן נושן וו--- שומית
23/5/2009 15:57
לחמניות גבינה מתכון ישן-נושןו--- שומית
23/5/2009 16:18
כדור גבינה גם טעים גם יפה להגשהו--- שומית
23/5/2009 16:34
לשון בפיטריות ולימוןו--- שונט   « הודעה נוכחית
23/5/2009 21:35



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן