...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בקלאווהו--- מייקלה.   27/9/2008 20:20


בקלאווה

אצלנו בבית תמיד הכינו בקלאווה מבצק עלים ולא מפילו, לכן בשבילי
הבקלאווה הזו היא טעמיי ילדות.

1חב' בצק עלים מרודד - 1 ק"ג

למילוי -
200-300 גרם אגוזי מלך קצוצים [או תערובת שקדים ופיסטוקים]
3/4 כוס שומשום
3/4 כוס פירורי ביסקוויט
1/2 כוס סוכר
כף קינמון
2 כפות מי ורדים

לערבב את כל חומרי המילוי בקערה ולהניח בצד

לסירופ-
11/2 כוסות סוכר
11/4 כוס מים
מעט מיץ לימון

להכניס לסיר קטן את הנ"ל, להביא לרתיחה,
להנמיך את הלהבה,לבשל כ- 20 דקות בקירוב [מידי פעם לבחוש]
כשמוכן, להוריד מהאש ולהוסיף כף מי ורדים.

ההרכבה -
לפתוח את הבצק ולחלק לשני חלקים
להניח חלק אחד על נייר אפיה בתבנית
לפזר מעל את חומרי המילוי
להניח מעל המילוי את החצי הנותר של הבצק
לחתוך לריבועים או מעוינים [רק את שכבת הבצק העליונה]
לאפות להזהבה בחום של 200 מעלות.

כשמוכן להוציא מהתנור ולצקת את הסירופ מעל
כשמתקרר מעט להכניס למקרר עטוף בנייר כסף
למחרת להוציא...ולהתענג

מקור - עצמי
מקור המילוי - אלתור שלי ממתכון של שויאר.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת.............ו--- איה27/9/2008 04:54
עוגמוס שוקולדית אפויהו--- שונט  
27/9/2008 07:26
צלי בקר עם ירקות שורש צלוייםו--- זברה
27/9/2008 08:45
עוגת גבינה ותפוזיםו--- זברה
27/9/2008 08:59
עוגת קצף וקצפתו--- זברה
27/9/2008 09:03
דג מרוקאיו--- זברה
27/9/2008 09:15
עוגות שוקולד אישיות ו--- אורית(ה)  
27/9/2008 10:12
שכחתי לציין מקור:אורלי יוספזון.ו--- אורית(ה)
27/9/2008 12:52
כתר תפוחים - קרין גורן - על השולחןו--- פלפלית
27/9/2008 10:36
פסטה עם רוטב שמנת ופטריותו--- שרוניק
27/9/2008 19:30
פשטידת קישואיםו--- שרוניק
27/9/2008 19:31
סלט עלי בייבי עם עגבניות שריו--- שרוניק
27/9/2008 19:32
עוגת גבינהו--- שרוניק
27/9/2008 19:33
חלת דבש עסיסית / יפעתו--- שרוניק
27/9/2008 19:39
חזה עוף במִשׁרת רימוניםו--- שרוניק
27/9/2008 19:43
פשטידת ברוקולי וכרובית ו--- שרוניק
27/9/2008 19:46
קרפלעך עם בצל וקליפת לימוןו--- שרוניק
27/9/2008 19:57
+ בשר צלי כתף ו--- שרוניק
27/9/2008 20:18
בקלאווהו--- מייקלה.   « הודעה נוכחית
27/9/2008 20:20
לוקוס מבושל - לראש השנהו--- שרוניק
27/9/2008 20:31
צלעות טלה עם תפוחי אדמהו--- שרוניק
27/9/2008 20:59
צלי כתף משגעו--- מייקלה.
28/9/2008 00:33
צלי כתף עם פטריותו--- מייקלה.
28/9/2008 00:35



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן