...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פרעצל שאור ו--- פנינהט   17/5/2009 12:21

לכל מי שלא בא לאפות לחם אבל חבל לו לזרוק את כוס השאור המרוענן זה המתכון בשבילו.


פרעצל שאור

המצרכים:
350 מ"ל מחמצת שאור מוכנה(כל מחמצת בשלה וחמוצה תהיה טובה למטרה זו)
250 מ"ל מים רותחים.
30 גר` חמאה בלי מלח
45 גר` סוכר (כ-3 כפות)
10 גר` מלח(כ2 כפיות)
1 ק"ג קמח ללחם (כגון שטיבל 2).
2 כפיות שטוחות שמרים יבשים
לבירוש :חלמון ביצה מעורבב עם כף חמאה מומסת. או חלב.
מלח גס לפיזור מעל ,או קצח ,זעתר,פרג, שומשום וכו`...

ההכנה:
כל המצרכים צריכים להיות בטמפרטורת החדר.

למים הרותחים להוסיף חמאה ,סוכר ,מלח. ולהמיס . לקרר עד פושר.

לקערת מיקסר לצקת את השאור, ושמרים יבשים, לערבל היטב.
להוסיף את תערובת החמאה והמים .
להוסיף קמח.
ללוש לבצק רך וגמיש כ-10 דקות).
אם חסר מעט קמח ניתן להוסיף תוך כדי לישה ידנית.

לשמן קערה, לשים בה את הבצק, לכסות ולהתפיח עד הכפלה.

לאגרף אויר החוצה.

לקרוץ עיגולים בגודל ביצה.
ליצור נחש ארוך- כ- 45 ס"מ, ולעצב לפרעצל קלאסי, למקלות ארוכים או לעיגולים.
להניח על נייר אפיה בתבנית לכסות בשקית גדולה ולהתפיח.

להבריש בביצה לפזר מה שבוחרים.

לאפות בתנור שחומם מראש. ל220 מעלות צלסיוס כ-15-20 דקות או עד שזהוב שחום..

לקרר ולטרוף.
טעים סכנת נפשות.
מקור המתכון: WAN

,עוד תמונות וצורת הכנת הפרעצל אפשר לראות בבלוג שלי


לחץ להגדלה


קישורים נלווים:
הבלוג שלי




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה17/5/2009 04:47
מרק פלפלים צהובים ו--- שומית
17/5/2009 08:01
פלפלים ממולאים וכבושים - מקור עממי ו--- פלפלית  
17/5/2009 09:02
פלפלים ממולאים וכבושים - לאחר 3 ימים ו--- פלפלית  
17/5/2009 09:04
פרעצל שאור ו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
17/5/2009 12:21
עלי גפן ממולאיםו--- etty  
17/5/2009 12:59
עוגת שוקולד וחלבה ו--- אספרגוס  
17/5/2009 15:51
כרוב ממולא המתכון מהמטבח של אמא שליו--- זהבה ש  
17/5/2009 18:28
הכרוב לאחר בישולו--- זהבה ש  
17/5/2009 18:32



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן