...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בולמסו--- תמר   15/5/2009 22:33

מין לחמניות ממולאות מהמטבח הבולגרי
מספרו של בני סיידא "מאפים פיקנטיים"

לבצק:
4 כוסות קמח
30 ג שמרים יבשים (שמתי כף גדושה)
כף סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה
5 כפות שמן זית
כוס וחצי מים פושרים

לערבב את כל החומרים ואת המים להוסיף בהדרגה, ללוש לבצק אחיד ורך, ליצור כדור, לשמן אותו מעט, לכסות את הקערה במגבת ולהתפיח עד להכפלת נפח
בינתיים
לקצוץ 1/2 ק"ג תרד טרי, לשים בסיר ולמלא אותו במים עד כיסוי, להביא לרתיחה ולבשל כ10 דקות, לסנן מהמים ולתת לתרד להתקרר
להוסיף 200 ג גבינת פטה מפוררת (שמתי גביע קוטג') ו150ג גבינת קשקבל מפוררת, ביצה אחת, מלח ופלפל שחור - ולערבב.

חובטים בבצק ולשים אותו מעט ולהניח להתפחה שנייה, לשים שוב והבצק מוכן למילוי.
הבצק מאד נעם לעבודה.

יוצרים 26 כדורים (לי יצאו פחות), משמנים צלחת גדולה במעט שמן, מניחים עליה את הכדור משטחים בעזרת האצבעות את הכדור לעלה דק, שמים במרכזו כפית גדושה מן המלית, אוספים את הקצוות (כמו שקיק) ויוצרים ממנו כדור בעזרת כפות הידיים
מניחים את הכדורים על נייר אפייה כאשר ה"תפר" כלפי מטה, , מושחים בביצה טרופה+ 2 כפות שמן ומפזרים שומשום (הוספתי גם קצח)
אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ40 דקות עד אשר הלחמניה תפוחה וזהובה.

הקפאתי אותם כמעט מייד אחרת הייתי מחסלת אותם..






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי.....................ו--- איה15/5/2009 03:39
פלפל ממולא בפסטה / חיים כהןו--- איה
15/5/2009 03:47
גולאש של עוף / אלי לנדאוו--- איה
15/5/2009 03:54
עגבניות ממולאות בהפתעותו--- הדר  
15/5/2009 08:15
סלט חצילים {בערבית - מראד}ו--- זהבה ש  
15/5/2009 12:20
חצילים קטנים ממולאיםו--- זהבה ש  
15/5/2009 13:55
בולמסו--- תמר   « הודעה נוכחית
15/5/2009 22:33



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן