...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

צלי בקר עם ירקות שורש צלוייםו--- זברה 27/9/2008 08:45

נתח פילה מדומה או מספר 6 או 5 מה שתרצי.
3 גזרים בינונים קלופים וחתוכים לחתיכות של 10 ס"מ בערך
4 בצלים בינונים קלופים וחצויים לשניים
2 שורש סלרי קלופים וחתוכים לרבעים
4 שורש פטרוזיליה קלופים וחצויים לאורכם
4 תפו"א בינונים קלופים ופרוסים לפרוסות עבות (2 ס"מ)
2 ליטר מים
1/2 כף פלפל אנגלי שלם
1 כף פלפל שחור גרוס
4 עלי דפנה
2 ענפי טימין
1/2 כוס שמן לטיגון (רצוי שמן זית)
1 כף סוכר
מלח

הוראות הכנה:
ממליחים ומפלפלים בפלפל שחור את נתח הבשר.
מחממים מחבת עם 4 כפות שמן וצולים את הנתח עד להשחמה מכל צדדיו.
מביאים לרתיחה את המים עם פלפל אנגלי, עלי דפנה, כף סוכר, מלח ומכניסים פנימה את נתח הבשר, מנמיכים להבה (בעבוע קל) מכסים ומבשלים כשעתיים.
מוסיפים פנימה את הירקות לפי הסדר הבא: שורשים, תפו"א, גזר ל-7 דקות ומוסיפים את שאר הירקות ל-7 דקות נוספות ומסננים.
ממשיכים לבשל את הבשר עד לריכוך אך לא מדי. מוציאים ומצננים.
בינתיים מסדרים את ירקות השורש בתבנית אפייה עמוקה, מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, ענפי טימין וצולים בתנור שחומם מראש על הגריל למשך 10 דקות. פורסים את נתח הבשר לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ ומניחים על גבי הירקות, יוצקים מנוזלי הבישול עד לגובה פני הבשר, מכסים בנייר אפייה ואלומיניום ואופים בתנור של 220 מעלות למשך חצי שעה נוספת.

מוזגים ויוצקים מעט שמן זית מעל.
מקור- רפי כהן, ( מובא מפורום אוכל ynet.)




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת.............ו--- איה27/9/2008 04:54
עוגמוס שוקולדית אפויהו--- שונט  
27/9/2008 07:26
צלי בקר עם ירקות שורש צלוייםו--- זברה « הודעה נוכחית
27/9/2008 08:45
עוגת גבינה ותפוזיםו--- זברה
27/9/2008 08:59
עוגת קצף וקצפתו--- זברה
27/9/2008 09:03
דג מרוקאיו--- זברה
27/9/2008 09:15
עוגות שוקולד אישיות ו--- אורית(ה)  
27/9/2008 10:12
שכחתי לציין מקור:אורלי יוספזון.ו--- אורית(ה)
27/9/2008 12:52
כתר תפוחים - קרין גורן - על השולחןו--- פלפלית
27/9/2008 10:36
פסטה עם רוטב שמנת ופטריותו--- שרוניק
27/9/2008 19:30
פשטידת קישואיםו--- שרוניק
27/9/2008 19:31
סלט עלי בייבי עם עגבניות שריו--- שרוניק
27/9/2008 19:32
עוגת גבינהו--- שרוניק
27/9/2008 19:33
חלת דבש עסיסית / יפעתו--- שרוניק
27/9/2008 19:39
חזה עוף במִשׁרת רימוניםו--- שרוניק
27/9/2008 19:43
פשטידת ברוקולי וכרובית ו--- שרוניק
27/9/2008 19:46
קרפלעך עם בצל וקליפת לימוןו--- שרוניק
27/9/2008 19:57
+ בשר צלי כתף ו--- שרוניק
27/9/2008 20:18
בקלאווהו--- מייקלה.  
27/9/2008 20:20
לוקוס מבושל - לראש השנהו--- שרוניק
27/9/2008 20:31
צלעות טלה עם תפוחי אדמהו--- שרוניק
27/9/2008 20:59
צלי כתף משגעו--- מייקלה.
28/9/2008 00:33
צלי כתף עם פטריותו--- מייקלה.
28/9/2008 00:35



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן