...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם מקמח מלא ושיבולת שועל/סמדר זורעו--- תמר   4/5/2009 18:52

מרכיבים ל-2 כיכרות:
4 כוסות קמח מלא (כ-500 גרם)
½ 2 - 2 כוסות קמח לחם לבן (כ-350 גרם)
1 כף מלח
2 כוסות פתיתי שיבולת שועל (קוואקר)
4 כפיות שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
3 כפות דבש
¾ 2 כוסות מים פושרים (650-700 מ"ל)

לציפוי:
¾ כוס פתיתי שיבולת שועל

אופן הכנה:
מנפים לקערה את הקמח המלא ו-2 כוסות מהקמח הלבן. מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את הקוואקר ואת השמרים ומערבבים (אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם בקערית נפרדת בחצי כוס מהמים עם כפית מהדבש, משהים כ-10 דקות לתסיסה ואז מוסיפים אותם אל שאר החומרים ומערבבים לבצק).

מוסיפים את הדבש ואת המים ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד. מכסים את הקערה ומשהים כרבע שעה.

לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ-10 דקות, עד שיהפוך רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה - מוסיפים עוד מעט קמח לבן

מניחים את הבצק בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה וחצי.

מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, לשים אותו מעט ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים.

יוצרים מכל חלק כדור מהודק ומניחים אותו בצד. שופכים את הקוואקר שנועד לציפוי על משטח העבודה. מרטיבים את הידיים ומחליקים על פני כדורי הבצק כך שיירטבו מעט. טובלים כל כדור בערימת הקוואקר ומגלגלים תוך הידוק עד שיצופה מכל צדדיו.

מניחים את הכדורים המצופים בתבנית שטוחה המרופדת בנייר אפייה במרחק מה זה מזה, כך שיוכלו לתפוח בחופשיות. מכסים בניילון או במגבת ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה.

בסכין גדולה וחדה מאוד חורצים בראש כל כיכר שני חתכים בצורת צלב.

אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, עם תבנית עם מים רותחים לאדים מונחת על קרקעית התנור ברבע השעה הראשון, עד שהכיכרות שחומות והקרום נוקשה למגע.

מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה4/5/2009 06:57
קרם חצילים - עומר מילר, מערכת וואלהו--- פלפלית
4/5/2009 09:27
חציל קלוי בטחינה ויוגורטו--- פלפלית
4/5/2009 09:29
צ'פס בבלילהו--- גדולה
4/5/2009 10:34
מישרה (מרינדה) לבשר פילהחמהו--- שומית
4/5/2009 14:41
מרק גספצ’ו לימים חמים- טעים וקריר ומזיןו--- שומית
4/5/2009 15:06
ריבת גזר גמדי מדהימהו--- sarit147  
4/5/2009 16:28
לחם שאור / האופות והאמיצותו--- איה  
4/5/2009 16:41
בטטה וורה- לביבות תפו"א בסגנון הודיו--- שושנה
4/5/2009 17:32
לחם דגנים מצויין ו--- יפנית  
4/5/2009 17:43
לחם שאור עם אגוזים ו--- יפנית  
4/5/2009 17:56
לחם על בסיס ביגה-אורי שפט ו--- יפנית  
4/5/2009 18:01
לחם מקמח מלא ושיבולת שועל/סמדר זורעו--- תמר   « הודעה נוכחית
4/5/2009 18:52



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן