...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם על בסיס ביגה-אורי שפט ו--- יפנית   4/5/2009 18:01

שיחקתי עם הקמחים לטובת הקמח המלא והמים בהתאם.


לחם על בסיס ביגה
מאת: שפט אורי

ביגה (Biga), מחמצת שאור איטלקית, נוחה מאוד לשימוש ביתי: מכינים אותה 24 שעות לפני האפייה ומשתמשים בכל הכמות להכנת הלחם, בלי להשאיר נתח ל"האכלה"

חומרים ל-2 כיכרות:
לביגה:
300 גרם קמח חיטה ללחם
30 גרם קמח חיטה מלא
30 גרם קמח שיפון
200 מ"ל מים קרים
1 גרם שמרים טריים

לבצק:
585 גרם ביגה
330 גרם קמח חיטה לבן ללחם
5 גרם שמרים
15 גרם מלח
350 מ"ל מים קרים



+ מכינים ביגה: מערבבים את כל החומרים רק עד שהם מתאחדים לבצק נוקשה. מעבירים למקרר ל-24 שעות.
+ מכינים בצק: מניחים את חומרי הבצק בקערת לישה גדולה ומערבבים עד שהם מתאחדים.
+ מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח. לשים בידיים כ-7 דקות, תוך כדי קימוח, עד שהבצק רך מאוד ודביק (ייתכן שבשלב זה הוא אינו אלסטי ביותר, אבל זה יסתדר במהלך ההתפחה). מעבירים אותו לקערה גדולה מקומחת היטב ומתפיחים שעתיים וחצי.
+ מקפלים את הבצק מבחוץ כלפי פנים כמו מעטפה (מ-4 כיוונים). מניחים ל-20 דקות וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מחכים 20 דקות בין קיפול לקיפול.
+ מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מקפלים בזהירות כל חלק לשניים ומניחים על משטח עבודה מקומח היטב, כשהתפר למטה. מתפיחים 40 דקות.
+ מחממים תנור ל-240 מעלות.
+ הופכים את הכיכות (התפר עכשיו כלפי מעלה) על תבנית אפייה ואופים במשך 30 דקות.

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/23559611.JPG




לחץ להגדלה


קישורים נלווים:
לחם על בסיס ביגה-אורי שפט




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה4/5/2009 06:57
קרם חצילים - עומר מילר, מערכת וואלהו--- פלפלית
4/5/2009 09:27
חציל קלוי בטחינה ויוגורטו--- פלפלית
4/5/2009 09:29
צ'פס בבלילהו--- גדולה
4/5/2009 10:34
מישרה (מרינדה) לבשר פילהחמהו--- שומית
4/5/2009 14:41
מרק גספצ’ו לימים חמים- טעים וקריר ומזיןו--- שומית
4/5/2009 15:06
ריבת גזר גמדי מדהימהו--- sarit147  
4/5/2009 16:28
לחם שאור / האופות והאמיצותו--- איה  
4/5/2009 16:41
בטטה וורה- לביבות תפו"א בסגנון הודיו--- שושנה
4/5/2009 17:32
לחם דגנים מצויין ו--- יפנית  
4/5/2009 17:43
לחם שאור עם אגוזים ו--- יפנית  
4/5/2009 17:56
לחם על בסיס ביגה-אורי שפט ו--- יפנית   « הודעה נוכחית
4/5/2009 18:01
לחם מקמח מלא ושיבולת שועל/סמדר זורעו--- תמר  
4/5/2009 18:52



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן