...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם שאור / האופות והאמיצותו--- איה   4/5/2009 16:41

לחם שאור / האופות והאמיצות
הערות שלי (איה)
* הוספתי כף שמרים יבשים - כי ה"גור" שלי צעיר
* שמתי 250 קמח שיפון מלא ו-250 קמח לחם (קמח לבן)
* הוספתי חופן אגוזי מלך

חומרים:
300 גרם מחמצת שאור
500 גרם קמח (עדיף קמח לחם מס' 2 של שטיבל, אבל גם קמח לבן רגיל יעשה את העבודה)
200 מ"ל מים (ניתן ואף רצוי להחליף חלק מהנוזלים ביין לבן)
1 כף סילאן או דבש
1 כף מלח
תוספות – השילוב החביב על ריני הוא אוכמניות ואגוזי מלך, אבל כל דבר אחר הולך (צימוקים, גרעינים, עשבי תיבול, זרעי כוסברה ועוד). היאלי מעדיפה את הלחם שלה בלי "דברים".

אופן ההכנה:
מערבבים את השאור עם הנוזלים, מוסיפים את הקמח והסילאן או הדבש ולשים כ- 5 דקות (שששש... שארז לא ישמע, אנחנו נותנות למיקסר לעשות את העבודה). מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ- 5 דקות נוספות.
מכסים במגבת לחה, ולאחר כחצי שעה לשים מספר דקות נוספות.
מתפיחים את הבצק במשך מספר שעות (אפשר לילה שלם במקרר).
לאחר ההתפחה מעצבים כיכר, או מעבירים את הבצק לתבנית לחם. מתפיחים כשעתיים נוספות.
מחממים את תנור האפיה לחום מקסימלי (אנחנו משתמשות באבן שמוט, אפשר גם בלי), חורצים מספר חריצים בסכין חדה (הכי טוב תער גילוח כמו של פעם, אבל בזהירות) על פני הכיכר, ומכניסים אותה לתנור.
אופים במשך כ- 40 דקות, עד שהכיכר משחימה, ונקישה על תחתיתה מעוררת צליל חלול.
לאוהבים קרום מתפצפץ, מומלץ להתיז מים בחלל התנור, בעיקר בשלבי האפיה הראשונים.
מצננים את הלחם על רשת.


דרך אגב: מאותו מתכון בדיוק, אך בעיצוב יותר שטוח, וזילוף שמן זית ומלח גס לפני ההכנסה לתנור, מתקבלת פוקאצ'ה מ-ה-מ-מ-ת.

לחם שאור / האופות והאמיצות


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה4/5/2009 06:57
קרם חצילים - עומר מילר, מערכת וואלהו--- פלפלית
4/5/2009 09:27
חציל קלוי בטחינה ויוגורטו--- פלפלית
4/5/2009 09:29
צ'פס בבלילהו--- גדולה
4/5/2009 10:34
מישרה (מרינדה) לבשר פילהחמהו--- שומית
4/5/2009 14:41
מרק גספצ’ו לימים חמים- טעים וקריר ומזיןו--- שומית
4/5/2009 15:06
ריבת גזר גמדי מדהימהו--- sarit147  
4/5/2009 16:28
לחם שאור / האופות והאמיצותו--- איה   « הודעה נוכחית
4/5/2009 16:41
בטטה וורה- לביבות תפו"א בסגנון הודיו--- שושנה
4/5/2009 17:32
לחם דגנים מצויין ו--- יפנית  
4/5/2009 17:43
לחם שאור עם אגוזים ו--- יפנית  
4/5/2009 17:56
לחם על בסיס ביגה-אורי שפט ו--- יפנית  
4/5/2009 18:01
לחם מקמח מלא ושיבולת שועל/סמדר זורעו--- תמר  
4/5/2009 18:52



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן