...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קיש עגבניות, בצל מתוק וגבינותו--- מרילין   3/5/2009 08:36

עוד קיש מוצלח וטעים "נורא" כמו שאמרו החברה כאן: הניגוד בין הבצלים המתוקים לבין הגבינות המלוחות מקפיץ מעלה את הקיש ושם אותו ישר ברשימת המבוקשים
~
חשוב להתאפק חזק ולא לאכול אותו כשהוא יוצא מהתנור אלה לתת לו להתקרר לגמרי, שיגיע למצב פושר קר או מה שנקרה טמפ' החדר, כי אז הוא נפרס יפה
וגם הטעמים מודגשים יותר
.

מצרכים לבצק
כוס קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
חצי כפית מלח
שתי כפות שומשום
חצי כפית קצח
מאה גרם חמאה קרה חתוכה
ביצה טרופה
.
הכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים של הבצק
מוסיפים את החמאה ומפוררים בעזרת האצבעות
מוסיפים את הביצה ומאחדים לכדור
משטיחים לפיתה, שמים בשקית פלסטיק ושומרים במקפיא לחצי שעה
מרדדים ומסדרים על תבנית פאי כולל שוליים
מסדרים נייר אפיה ושעועית מעל הבצק
ואופים כ- 10 דקות, עד שהשוליים מתחילות להזהיב
מוציאים מהתנור ומסירים את הנייר אפיה עם השעועית
~
מצרכים למלית
שני בצלים פרוסים
מעט שמן זית ומעט חמאה
כף גדושה דבש
מאה גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
או
מאה גרם גבינת פרומעז פרוסה לפרוסות דקות
כף פסטו
שמנת מתוקה
מאה גרם גבינה צהובה - אופציה
שתי ביצים
מלח - פלפל
סלסלה של עגבניות שרי שטופים וחצוים


הכנה
מטגנים את הבצלים בחמאה ושמן עד לצבע קראמל בהיר
מוסיפים את הדבש, מערבבים ומכבים
מסדרים את הבצלים עת תחתית הבצק
מעל הבצלים מסדרים את הבולגרית או את הפרומעז
ומטפטפים מעט מאוד פסטו מעל הכל
בקערה מערבבים את השמנת, עם הגבינה הצהובה והביצים
מתבלים במלח ופלפל ויוצקים על הגבינות
מסדרים מעל הכל את חצאי העגבניות בצורה נאה
ואופים בחום בינוני של 180 עד שפני הקיש משחימים יפה


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה3/5/2009 04:39
סלט כרובית ופיסטוקיםו--- הדר
3/5/2009 06:57
סלט כרוב ופלפלים חמוץ מתוק ו--- הדר
3/5/2009 06:59
ריבועי קצף וריבהו--- הדר
3/5/2009 07:00
גלילות טעימותו--- הדר
3/5/2009 07:02
קיש עגבניות, בצל מתוק וגבינותו--- מרילין   « הודעה נוכחית
3/5/2009 08:36
קיש עגבניות - תמונה מבפניםו--- מרילין  
3/5/2009 08:36
קיש עגבניות - לפני שנכנס לתנורו--- מרילין  
3/5/2009 08:37
ציפס דקיקים בשומן אווז שרי אנסקיו--- שונט
3/5/2009 11:12
ציפס...שרי אנסקיו--- שונט
3/5/2009 11:13
פאי לחם עם מנגולד וגבינותו--- שונט
3/5/2009 11:25
טארט ירקות שורשו--- שונט
3/5/2009 11:26
פאי בצק עלים עם מלית מסקרפונה וכרישהו--- שונט
3/5/2009 11:28
טארט טראפל שוקולד רוני ונציהו--- שונט
3/5/2009 13:31
אומלט בצל אקזוטיו--- שונט
3/5/2009 13:34
בוואריה רות קיינןו--- שונט
3/5/2009 13:37
בצק עלים ממולא בכל טובו--- שונט  
3/5/2009 14:11



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן