...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חלות ללא ביציםו--- דינדין 30/4/2009 18:25

מתכון לחלות ללא ביצים. מקור:גיסתי
גיסתי טוענת שחלות ללא ביצים הן קלילות יותר, בכל אופן הן בטוח פחות 'עוגתיות' לכן הן טובות למי שאוהב את החלות שלו במרקם ובטעם יותר 'לחמי'.
המתכון הולך ל2.5.ק"ג קמח (יוצאות 7-8 חלות גדולות)-ניתן כמובן לחלק את המתכון לכמות קטנה יותר.

מצרכים:
2.5 ק"ג קמח
2.5 כפות שמרים יבשים
1-2 כוסות סוכר לפי הטעם
2 כפות קמח
3 כוסות מים רותחים
3כוסות מים פושרים
1-1 1/14 כוסות שמן

מערבבים את הקמח +השמרים היבשים
מוסיפים סוכר ומלח
מוסיפים את המים בהדרגה ייתכן וידרשו עוד מים, על הבצק להיות רך וגמיש וממש לא יבש!
מתחילים ללוש במיקסר (כדאי לחלק את הכמות ל2) כשהחומרים כבר מתאחדים לבצק מוסיפים את השמן.
לשים במיקסר כ10 דק'
מתפיחים להכפלת הנפח
'מרביצים' לבצק עד שהוא 'יורד', מחלקים את הבצק ל7-8 חלקים שווים, יוצרים צורת חלות עגולות או קלועות
מתפיחים שנית להכפלת הנפח, מושחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום/פרג לקישוט
אופים כ10 דק' בחום גבוה (200 מעלות) לאחר עשר דק' של אפיה בחום גבוה מנמיכים ל180 ואופים עוד כ25-30 דק' עד שהחלות מוכנות.
שבת שלום!




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה30/4/2009 02:19
לחם שאור שיפון צרפתי / אבנר לסקין ו--- איה
30/4/2009 02:49
לחם שאור מקמח כפרי / סמדר זורעו--- שרוניק
30/4/2009 11:56
לחם שאור עם תפוחים ואגוזים / wild yeastו--- תמר מהעבודה  
30/4/2009 12:31
עוגת קוקוס עשירהו--- etty
30/4/2009 12:54
אורז עם תרד וכרפסו--- etty
30/4/2009 12:56
חלות ללא ביציםו--- דינדין « הודעה נוכחית
30/4/2009 18:25
סלט תפוחי אדמה ומטיאס אהרוני, ערוץ 10 ו--- זהבה ש  
30/4/2009 19:13
לחם שאור - מתכון מהבלוג של מריליןו--- אספרגוס  
30/4/2009 20:22
ועוד זויתו--- אספרגוס  
30/4/2009 20:25
חלת שאור מ-וואי נאטו--- אנה
30/4/2009 21:58
חלת שאור ו--- אנה
30/4/2009 22:02



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן