...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם שאור עם תפוחים ואגוזים / wild yeastו--- תמר מהעבודה   30/4/2009 12:31

לחם שאור עם תפוחים ואגוזים / מתוך הבלוג wild yeast

400 ג קמח
80 ג קמח כוסמין
80 ג קמח שיפון מלא
280 ג מים
16 ג מלח (מעט פחות מכף)
480 ג שאור
100 ג תפוחים מיובשים קצוצים גס
כוס סיידר תפוחים (או מיץ תפוחים)
200 ג אגוזי מלך קצוצים גס

להשרות את התפוחים המיובשים במיץ למשך שעה, לאחר מכן לסנן.
לקלות את אגוזי המלך במחבת יבשה.

בקערה גדולה לשפוך את שלושת סוגי הקמח, מלח, מים ושאור וללוש במיקסר (במהירות נמוכה) 4 דקות, עד אשר החמרים מתאחדים, הבצק יהיה דביק מאד.
להעלות למהירות בינונית ולערבל 5 דקות נוספות.
להוסיף את תפוחי העץ המיובשים והמסוננים + אגוזי המלך ולערבל במהירות נמוכה עד אשר הם נטמעים בבצק.
להעביר את כדור הבצק לקערה משומנת ולהתפיח בטמפ. החדר למשך שעתיים.
על משטח מקומח קלות להניח את כדור הבצק ולחלק לשני חלקים, ליצור מהם כדורים ולתת להם לנוח 20 דקות.
מכל חלק ליצור כדור מהודק, להניח בסלסלה מרופדת בבד או מגבת מטבח נקייה כשעליה מפוזר מעט קמח כוסמין, להתפיח לשעתיים וחצי נוספות.
לחמם את התנור לחום גבוה מאד - 250 מעלות וברגע שמכניסים את הכיכרות לתנור להוריד את החום ל200.
בתחתית התנור יש להניח תבנית אפייה עם מים על מנת ליצור לחות בתנור.
לאפות את שתי הכיכרות 15 דקות עם התבנית והמים, להוציא את התבנית (של המים)ולהמשיך לאפות ת הכיכרות 25 דקות נוספות.
לכבות את התנור, להשאיר את הכיכרות בפנים כשדלת התנור פתוחה מעט למשך 10 דקות.
להוציא ולקרר על גבי רשת.

התמונה היא מתוך האתר wild yeast




לחץ להגדלה


קישורים נלווים:
הבלוג wild yeast




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה30/4/2009 02:19
לחם שאור שיפון צרפתי / אבנר לסקין ו--- איה
30/4/2009 02:49
לחם שאור מקמח כפרי / סמדר זורעו--- שרוניק
30/4/2009 11:56
לחם שאור עם תפוחים ואגוזים / wild yeastו--- תמר מהעבודה   « הודעה נוכחית
30/4/2009 12:31
עוגת קוקוס עשירהו--- etty
30/4/2009 12:54
אורז עם תרד וכרפסו--- etty
30/4/2009 12:56
חלות ללא ביציםו--- דינדין
30/4/2009 18:25
סלט תפוחי אדמה ומטיאס אהרוני, ערוץ 10 ו--- זהבה ש  
30/4/2009 19:13
לחם שאור - מתכון מהבלוג של מריליןו--- אספרגוס  
30/4/2009 20:22
ועוד זויתו--- אספרגוס  
30/4/2009 20:25
חלת שאור מ-וואי נאטו--- אנה
30/4/2009 21:58
חלת שאור ו--- אנה
30/4/2009 22:02



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן