...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם שאור מקמח כפרי / סמדר זורעו--- שרוניק 30/4/2009 11:56

http://demo.ort.org.il/ortforums/scripts/forum_msg_show.asp?pc=393235558&msgID=386394798

לחם שאור מקמח כפרי

רכיבים:
סטרטר:
1 כוס (270 גרם) שאור
1 כוס מים
2 כוסות קמח לחם לבן
2/3 כוס קמח כפרי (שטיבל 3)

בצק:
5 כוסות קמח כפרי (שטיבל 3)
4 כפיות מלח
1 כף סוכר דמררה
½ 1 כוס מים פושרים

אופן הכנה:
הכנת הסטרטר:
לערבב את השאור בכלי שלו, להוציא ממנו לקערה כמות של כוס.
(לשאור שנשאר בכלי להוסיף כוס קמח ו-¾ כוס מים, לערבב ולהשהות מחוץ למקרר עד שתתחדש התסיסה, כ-2-4 שעות ,לאחר מכן, לכסות במכסה ולהחזיר למקרר).
להוסיף את המים ושני סוגי הקמח וללוש במשך כ-7 דקות, עד שנוצר בצק רך וגמיש.
להניח בקערה, לכסות בניילון נצמד ולהשהות בטמפרטורת החדר 10-12 שעות.
הכנת הלחם:
לנפות לקערה נקיה את הקמח הכפרי, להוסיף את המלח והסוכר ולערבב.
ליצור גומה בקמח, לשפוך אליה את הסטרטר שתפח ואת המים, לאחד את כל החומרים לבצק וללוש 2 דקות.
לכסות את הבצק, להמתין 20 דקות ואז להמשיך ללוש עוד 10 דקות עד שהבצק חלק, גמיש ורך.
לגלגל את הבצק בקערה משומנת קלות, לכסות בניילון נצמד ולהשהות בטמפרטורת החדר כ-4-5 שעות, עד שהבצק כמעט יכפיל את נפחו.
להוציא את האוויר מהבצק שתפח, לחלק אותו ל-2 חלקים שווים ולעצב מכל חלק ככר עגולה מהודקת.
להניח מגבות מטבח ב-2 סלסלות, לקמח אותן היטב ולהניח בתוכן את הבצק, כשהצד החלק כלפי מטה.
לכסות בניילון או במגבת ולהשהות לתפיחה כ-3-4 שעות, עד שהככרות כמעט יכפילו את נפחן.
לחמם תנור לחום גבוה 230° עם אבן אפיה בתוכו, ותבנית ריקה מונחת על קרקעיתו.
להפוך את הככרות על מרדה, לחרוץ בסכין חדה מאוד 4 חריצים עמוקים בכל ככר ולהחליק אותן אל אבן האפיה הלוהטת בתנור.
לשפוך כוס מים לתבנית הריקה שעל התחתית ליצירת אדים.
אפשר להוסיף בתחילת האפיה כמה ריסוסים של מים אל חלל התנור ממרסס ידני, להגברת האדים.
לאפות בחום זה כרבע שעה. להנמיך את החום ל-200° ולהמשיך לאפות עוד כ-40 דקות עד שהככרות יעשו שחומות, קלות במשקלן וקרומן מאוד נוקשה.
להוציא מהתנור ולצנן על רשת.

הערות:
כמות: 2 ככרות
- אם השאור צעיר - כדאי להוסיף חצי עד כפית שמרים יבשים לקמח בשלב הכנת הבצק.
- זמני התפיחה יכולים להיות שונים מהרשום, בהתאם לבגרות השאור ולטמפרטורת החדר.
מקור המתכון: עצמי - סמדר מוואלה

הערות יפנית:
לשתי היטב את כל החומרים (כולל החומרים של הסטרטר), הבצק נח 45 דקות,
לשתי עוד מספר דקות
והכנסתי למקרר ל-14 שעות בערך.
בבוקר הוצאתי מהמקרר, לשתי שוב,
עיצבתי ככרות והתפחתי עוד 6-5 שעות.

לבצק הוספתי:
2 כפות שיבולת שועל
2 כפות שומשום
2 כפות גרעיני חמניות.

הערות שרוניק :
- השאור שלי היה מאוד צעיר ולא היה צורך להוסיף שמרים.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה30/4/2009 02:19
לחם שאור שיפון צרפתי / אבנר לסקין ו--- איה
30/4/2009 02:49
לחם שאור מקמח כפרי / סמדר זורעו--- שרוניק « הודעה נוכחית
30/4/2009 11:56
לחם שאור עם תפוחים ואגוזים / wild yeastו--- תמר מהעבודה  
30/4/2009 12:31
עוגת קוקוס עשירהו--- etty
30/4/2009 12:54
אורז עם תרד וכרפסו--- etty
30/4/2009 12:56
חלות ללא ביציםו--- דינדין
30/4/2009 18:25
סלט תפוחי אדמה ומטיאס אהרוני, ערוץ 10 ו--- זהבה ש  
30/4/2009 19:13
לחם שאור - מתכון מהבלוג של מריליןו--- אספרגוס  
30/4/2009 20:22
ועוד זויתו--- אספרגוס  
30/4/2009 20:25
חלת שאור מ-וואי נאטו--- אנה
30/4/2009 21:58
חלת שאור ו--- אנה
30/4/2009 22:02



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן