...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם שאור שיפון צרפתי / אבנר לסקין ו--- איה 30/4/2009 02:49

לחם שאור שיפון צרפתי / אבנר לסקין

דרגת קושי: בינונית
פרווה
זמן הכנה: 20 דקות
עד שהלחם מוכן: שעתיים וחצי

מצרכים:
350 מ"ל מים קרים
15 גר' שמרים טריים
200 גר' שאור
250 גר' קמח שיפון מלא
250 גר' קמח שטיבל 2
14 גר' מלח

אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר שמים מים, שמרים, שאור, קמח שיפון וקמח שטיבל, ומפעילים במהירות נמוכה 3 דקות.

2. מוסיפים את המלח ומעבירים למהירות בינונית 7 דקות נוספות.

3. לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד. את הקערה מניחים בצד למנוחה של שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. לאחר שעה מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו לשתי חתיכות שוות.

5. על גבי משטח העבודה מגלגלים כל חתיכה לכדור, ומשאירים אותו על גבי משטח העבודה 5 דקות.

6. מגלגלים את הכדור לגליל ומניחים אותו על גבי מגש שעליו מונחת מגבת מטבח מקומחת היטב.

7. את המגש מניחים בצד לתפיחה של שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

8. מחממים תנור ל-240 מעלות במצב חום עליון וחום תחתון (אם יש לכם אבן אפייה, את האבן מכניסים לתנור על גבי רשת אפייה בחלק התחתון של התנור).

9. מכניסים את הבצק התפוח לתנור החם בעזרת מרדה או מגש שטוח (הפעולה מתבצעת בעזרת החלקה עדינה ישירות על האבן) ואופים 10 דקות בחום של 240 מעלות.

10. מורידים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.

11. את הלחם המוכן מניחים על גבי רשת צינון 30 דקות לפני שמגישים.

לחם שיפון צרפתי / אבנר לסקין




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה30/4/2009 02:19
לחם שאור שיפון צרפתי / אבנר לסקין ו--- איה « הודעה נוכחית
30/4/2009 02:49
לחם שאור מקמח כפרי / סמדר זורעו--- שרוניק
30/4/2009 11:56
לחם שאור עם תפוחים ואגוזים / wild yeastו--- תמר מהעבודה  
30/4/2009 12:31
עוגת קוקוס עשירהו--- etty
30/4/2009 12:54
אורז עם תרד וכרפסו--- etty
30/4/2009 12:56
חלות ללא ביציםו--- דינדין
30/4/2009 18:25
סלט תפוחי אדמה ומטיאס אהרוני, ערוץ 10 ו--- זהבה ש  
30/4/2009 19:13
לחם שאור - מתכון מהבלוג של מריליןו--- אספרגוס  
30/4/2009 20:22
ועוד זויתו--- אספרגוס  
30/4/2009 20:25
חלת שאור מ-וואי נאטו--- אנה
30/4/2009 21:58
חלת שאור ו--- אנה
30/4/2009 22:02



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן