...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סלט חיטה עם תרד וליים - דורעם גונט "הארץ"ו--- פלפלית 8/9/2008 11:25


גרגרי החיטה עדיין נגיסים גם כשהם מבושלים לגמרי, ונושאים יפה את הרוטב החמוץ-חריף. הסלט עמיד בטלטולים, כך שהוא מתאים כשצריך להביא משהו לארוחה או לפיקניק

מאת: דורעם גונט, הארץ
כשר - צמחוני


מצרכים

חומרים ל-4-6 מנות:
2 כוסות גרגרי חיטה
3 כוסות מים
200 גרם עלי תרד צעירים וטריים, שטופים
1/2 כוס חמוציות מיובשות

לרוטב:
4 כפות שמן זית
2 ליים טריים, חתוכים לשמיניות על קליפתם
1/2 פלפלון צ'ילי אדום חריף, חתוך לטבעות (או לפי הטעם)
צרור בינוני של עלי כוסברה
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סוכר
מלח ופלפל
ואפשר גם: חצי כוס שבבי שקדים, קלויים קלות על מחבת יבשה, או פיסטוקים לא קלויים

אופן ההכנה
1.בסיר מביאים לרתיחה את גרגרי החיטה עם המים. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהמים נספגים והחיטה מבושלת (כשעה ורבע. כדאי לוודא מדי פעם שיש נוזלים בסיר, ואם חסר להוסיף מעט).

2. מורידים את הסיר מהאש ומערבבים פנימה את עלי התרד. מכסים ונותנים לחום החיטה לבשל את עלי התרד (כרבע שעה). מצננים מעט ומוסיפים פנימה גם את החמוציות המיובשות.

3. להכנת הרוטב, טוחנים את כל החומרים במעבד מזון קטן. מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול, ואם רוצים מוסיפים שקדים קלויים או פיסטוקים. מגישים בטמפרטורת החדר.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שני ......................ו--- פלפלית8/9/2008 07:37

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
ריבת סלק אדום חגי אשרף,שף מלון- רות רימוניםו--- פלפלית
8/9/2008 08:24
חלת דבש עסיסית - יפעת כהןו--- פלפלית
8/9/2008 08:43
חלת דבש - ממתכוני שמרית ו--- פלפלית
8/9/2008 08:45
חלוגה - חלת דבש ואגוזי מלך -ארז קומרובסקי ו--- פלפלית
8/9/2008 08:46
חלת דבש ותפוחים - ארז קומרובסקי, לחם ארזו--- פלפלית
8/9/2008 08:47
חלת דבש עגולה - סמדר זורע-ברמק,ו--- פלפלית
8/9/2008 08:50
חלת דבש עגולה ו--- מרילין  
8/9/2008 12:40
פרוסה של חלת דבש עגולה ו--- מרילין  
8/9/2008 12:42
חלת דבש - השף אורי שפט, באדיבות 'שמרית'ו--- פלפלית
8/9/2008 08:52
עוגת מקצפת קלילה של יעל גיסתיו--- אופה קטנה
8/9/2008 09:07
סלט חיטה עם תרד וליים - דורעם גונט "הארץ"ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
8/9/2008 11:25
החלה של אסתרו--- גדולה
8/9/2008 17:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן