...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אצבעות קוקוס/דנית סולומוןו--- הדר   23/4/2009 08:06

מתוך הספר עוגות כשרות לפסח.

מאחר ואנחנו אוהבים קוקוס, הכנתי מאפה זה לאחר החג והחלפתי את קמח המצה בשקדים טחונים.

מתאים לתבנית של 18 על 28 ס"מ.

בפעם הבאה - אכין מראש כמות כפולה לתבנית גדולה יותר.

לעוגה:
125 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
3/4 כוס קמח מצה לעוגות (כאמור שמתי שקדם טחונים בכמות זהה)
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות אבקת קקאו
1 ביצה טרופה

לזיגוג:
50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כפית חמאה
1 כוס אבקת סוכר מנופה (שמתי חצי כוס)
2-3 כפיות חלב/מים
מעט קוקוס לעיטור

1. ממיסים את החמאה, בוחשים פנימה סוכר, מוסיפים קוקוס וקמח מצה מנופה עם אבקת האפיה והקקאו.
בוחשים פנימה ביצה טרופה ומערבבים לבצק אחיד.

2. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר איפיה, משטחים ומיישרים לשיכבה אחידה. אופים בחום בינוני במרכז התנור כ- 20 דקות עד שהעוגה נוקשה למגע.

3. קצת לפני שהעוגה מוכנה מכינים זיגוג:
שמים את השוקולד בקערה ומכסים במים רותחים. כעבור 2 דקות שופכים את המים, מוסיפים חמאה ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים עוד כפית מים רותחים לפי הצורך.

4. מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר, תוך בחישה, ומעט חלב/מים כדי לקבל תערובת בסמיכות הרצויה למריחה.

5. מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים מיד את זיגוג השוקולד.
זורים מעט קוקוס טחון ומניחים להצטנן כ-15 דקות.
חותכים למלבנים בסכין חדה ומצננים בתבנית.

בתאבון!

עם


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה23/4/2009 04:20
עוגת שמרים עם שלושה מילויים שונים / דודו אוטמוזגין ו--- איה
23/4/2009 05:49
יש טעימות לחדשים ו--- קיצי
23/4/2009 14:17
קנלוני פטריות עם רוטב בשמל / יוגב ירוסו--- איה
23/4/2009 06:40
קנלוני במילוי חצילים ועגבניות מיובשות / יוגב ירוס ו--- איה
23/4/2009 06:44
אצבעות קוקוס/דנית סולומוןו--- הדר   « הודעה נוכחית
23/4/2009 08:06
מילוי לכרוכיותו--- גדולה
23/4/2009 22:15



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן