...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קרפיון בציר קרוש ( Kocsonyás ponty ) ו--- שמני 22/4/2009 16:17

קרפיון בציר קרוש ( Kocsonyás ponty ) / סבתא ריטה

במטבח ההונגרי מתכונים רבים לבשרים או דגים מבושלים בציר מתובל ואח"כ מקוררים עד שהציר מקריש.
המנה מוגשת צוננת ישירות מהמקרר. ציר הבישול קרוש וג'לטיני.
המתכון הזה לקרפיון הוגש אצלנו בבית לעיתים קרובות וזו הגירסא של אימי ז"ל.
הציר הוא אפייני למטבח ההונגרי ומבוסס על פפריקה, פלפלים, ועגבניות.
התיבול ודרך ההכנה מזכירה מאד את מרק הדגים ההונגרי הידוע Halászlé, רק שכאן
מרכזים את ציר הבישול כדי שיקרש בקירור.

יש לחשב כ-1 ק"ג קרפיון ל-4 סועדים
על מנת לקבל קריש ג'לטיני, רצוי להוסיף לסיר הבישול כמה ראשים של דג.
אם מכינים רק מדג יחיד כדאי להוסיף אבקת ג'לטין.

1 ק"ג קרפיון מנוקה ופרוס
1 עגבניה גדולה ובשלה, חתוכה לקוביות.
2-3 פלפלים ירוקים, מנוקים ופרוסים לרצועות
3-4 בצלים, קלופים וקצוצים לקוביות
1-2 כפיות פפריקה הונגרית
פלפלון חריף מנוקה וקצוץ או לחלופין מעט פפריקה חריפה.
2-3 כפיות מלח
1/2 1 ליטר מים
אבקת ג'לטין, במידת הצורך

בסיר גדול ושטוח מניחים את פרוסות הדג. כאמור רצוי להוסיף גם כמה ראשי דג.
מפזרים מלמעלה בצל קצוץ, קוביות עגבניה, פלפל ירוק קצוץ ופפריקה.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מקטינים את האש ומבשלים כשעה.
מוציאים בזהירות את פרוסות הדג ומסננים את הציר המבושל.
מחזירים לסיר את פרוסות הדג והציר המסונן וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-1/2 שעה.
מוציאים את פרוסות הדג בזהירות לכלי הגשה, שיכנס מאוחר יותר למקרר.
את הציר ממשיכים לבשל כ-1/2 שעה, על מנת לרכז אותו.
טועמים את הציר ואם צריך, ממליחים.
אם לא בישלנו כמה ראשי קרפיון בציר, זה הזמן להוסיף אבקת ג'לטין.
ממיסים 2 כפיות אבקה ב-1/4 כוס מי ברז. מערבבים ומניחים ל15 דקות.
מעבירים את תוכן הכוס לציר הדג החם. מערבבים היטב.
יוצקים את הציר על הדגים שבכלי ההגשה.
אם נשאר ציר עודף, מאכסנים אותו בכלי נפרד עם מכסה.
מכסים את המגש ומאפסנים במקרר. שמים במקרר גם את הכלי עם הציר העודף.
מגישים קר, ישירות מהמקרר. אפשר להוסיף לכל מנה מהציר הקרוש ששמרנו בנפרד.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה22/4/2009 03:08
מקלות מלוחים פריכים / סמדר זורע-ברמקו--- איה
22/4/2009 03:47
חלוגת דבש ואגוזי מלך (גם חלה גם עוגה) / ארז קומורובסקי ו--- איה
22/4/2009 04:09
מאפינס נורמנדי / סנפרוסטו--- איה
22/4/2009 04:16
אורז בזעפרן/צבי טריגר (אוכל וואלה)ו--- תמר מהעבודה
22/4/2009 09:51
שניצל עוף בלימון ועירית/צבי טריגרו--- תמר מהעבודה
22/4/2009 09:56
פלוט* חיטה מלאה עם קינואה וחמוציותו--- תמר מהעבודה
22/4/2009 10:27
פלאפל ביתי וקציצות דגים /לינדושו--- לינדוש
22/4/2009 13:55
עוגיות ליום העצמאות/דורית שנוןו--- נגה
22/4/2009 14:50
פפריקש עוףו--- שמני
22/4/2009 15:49
שמטן טורטה - Schmetten Torte ו--- שמני
22/4/2009 15:56
פסטה ברוטב סלמון מעושן ושמנתחמה!ו--- שמני
22/4/2009 16:00
קציצות / לביבות טונה ו--- שמני
22/4/2009 16:11
קרפיון בציר קרוש ( Kocsonyás ponty ) ו--- שמני « הודעה נוכחית
22/4/2009 16:17
ממרח קורוזוט (ממרח גבינה הונגרי)ו--- שמני
22/4/2009 16:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן