...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חלת דבש - השף אורי שפט, באדיבות 'שמרית'ו--- פלפלית 8/9/2008 08:52



מצרכים

מרכיבים ל-2 חלות:

1 ק"ג קמח חיטה לבן (מנופה)
1שקית או 1קוביה שמרית (50 גר')
1 שקית משפר לאפיה ביתית
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה מס' 2
1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה
½ כוס (160 גר') דבש
¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים
לקישוט:
ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי.

אופן ההכנה
1.מערבבים את הנוזלים: שמן, ביצים, מים ודבש במיקסר.(שוטפים שארית הדבש מהכוס עם המים).

2.מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.

3.מוסיפים המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.

4.מחלקים הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.

5.מכל שני כדורים מייצרים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.

6.מפתלים 2 גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שתי הקצוות, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.

7.מפתלים את 2 הגלילים הנותרים ובאותו אופן יוצרים את החלה השניה.

8.מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.

9.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 20-25 דקות.








כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שני ......................ו--- פלפלית8/9/2008 07:37

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
ריבת סלק אדום חגי אשרף,שף מלון- רות רימוניםו--- פלפלית
8/9/2008 08:24
חלת דבש עסיסית - יפעת כהןו--- פלפלית
8/9/2008 08:43
חלת דבש - ממתכוני שמרית ו--- פלפלית
8/9/2008 08:45
חלוגה - חלת דבש ואגוזי מלך -ארז קומרובסקי ו--- פלפלית
8/9/2008 08:46
חלת דבש ותפוחים - ארז קומרובסקי, לחם ארזו--- פלפלית
8/9/2008 08:47
חלת דבש עגולה - סמדר זורע-ברמק,ו--- פלפלית
8/9/2008 08:50
חלת דבש עגולה ו--- מרילין  
8/9/2008 12:40
פרוסה של חלת דבש עגולה ו--- מרילין  
8/9/2008 12:42
חלת דבש - השף אורי שפט, באדיבות 'שמרית'ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
8/9/2008 08:52
עוגת מקצפת קלילה של יעל גיסתיו--- אופה קטנה
8/9/2008 09:07
סלט חיטה עם תרד וליים - דורעם גונט "הארץ"ו--- פלפלית
8/9/2008 11:25
החלה של אסתרו--- גדולה
8/9/2008 17:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן