...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חלת דבש עגולה - סמדר זורע-ברמק,ו--- פלפלית 8/9/2008 08:50




שלבי קליעת החלה (הקליקו על התמונה כדי לראות את כל השלבים )

חלה קלועה ותפוחה - קישור למתכון ולתמונות שמדגימות את הקליעה.

מרכיבים:
6 כוסות קמח לחם לבן (840 גרם)
½ 1 כפיות מלח
4 כפיות שמרים יבשים (או 35 גרם שמרים טריים)
2 ביצים שלמות טרופות
1/3 כוס דבש נוזלי (120 גרם)
½ כוס שמן קנולה (125 מ"ל)
¼ 1 כוס מים (300 מ"ל)


לזיגוג: 2 כפות דבש נוזלי מעורבב עם 1 כף מים רותחים


אופן הכנה:
1. מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.


2. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים (אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם בנפרד בחצי כוס מהמים עם כפית מהדבש ומשהים לתסיסה כ-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים אותם לשאר החומרים ויוצרים בצק).


3. יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הדבש והשמן. מוסיפים את המים ומערבבים בכף לבצק אחיד (אפשר לערבב במיקסר ואחר כך ללוש בקרס לישה, 8 דקות במהירות איטית).


4. לשים את הבצק על משטח חלק במשך 10 דקות, עד שהוא נעשה גמיש ורך מאוד. הבצק מעט דביק באופיו, אבל אין צורך להוסיף קמח וגם לא לקמח את המשטח.


5. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו, כשעה וחצי.


6. מוציאים את הבצק אל משטח רחב ידיים, למשל שולחן רחב ופנוי. לשים מעט להוצאת ה"אוויר" ומחלקים את הבצק ל-4 יחידות שוות.


7. לשים מעט כל חלק, כך שלא יישאר "אוויר" בבצק. מגלגלים כל חלק לגליל אחיד בעוביו באורך כ-40 ס"מ. מניחים את הגלילים המוכנים בצד, ומכסים במגבת.


8. לוקחים את הגליל שהוכן ראשון ומגלגלים אותו עוד, עד שיתארך לאורך כ-80-90 ס"מ.


9. מחברים את ארבעת הגלילים המוארכים בקצה אחד שלהם בצורת צלב, וקולעים לצמה על פי הצילומים המצורפים. חוזרים על הקליעה המתוארת מספר פעמים, עד שהחבלים קלועים עד הסוף לצמה ארוכה מאוד.


10. מעבירים את הצמה בזהירות אל תבנית אפייה שטוחה ומסדרים אותה, בצורת עיגול בקוטר גדול ככל האפשר, ללא מתיחה, ומצמידים את שני הקצוות בצורה מסודרת זה לזה, לסגירת המעגל.


11. מכסים את החלה בניילון ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כ-50-60 דקות.


12. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, מרססים קצת מים על דפנותיו וסוגרים את דלת התנור. אופים כ-50 דקות עד שהחלה משחימה.


13. מוציאים את החלה אל רשת צינון, ומברישים אותה בעודה חמה בזיגוג הדבש. לקישוט אפשר לזרות מעט סוכר גבישי.



הערות:
1. לקליעת חלה עגולה יש צורך בחבלים ארוכים במיוחד. גלגול החבלים בשני שלבים מקל על הארכתם.


2. רצוי להשתהות מעט ככל האפשר בשלב הקליעה, כי הבצק ממשיך לתפוח במהירות והתפיחה השניה צריכה להיעשות כאשר החלה כבר קלועה כולה. לאחר מספר אימונים אפשר להגיע למיומנות הנדרשת לקליעה מהירה.


3. אין למתוח את חבלי הבצק בשלב הקליעה. מתיחה תגרום לקרעים לא יפים בזמן התפיחה.


4. חשוב לאפשר לחלה הקלועה לתפוח זמן מספיק עד שתכפיל את נפחה, כדי שלא תיפתח ותתעוות בזמן האפייה.







כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שני ......................ו--- פלפלית8/9/2008 07:37

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
ריבת סלק אדום חגי אשרף,שף מלון- רות רימוניםו--- פלפלית
8/9/2008 08:24
חלת דבש עסיסית - יפעת כהןו--- פלפלית
8/9/2008 08:43
חלת דבש - ממתכוני שמרית ו--- פלפלית
8/9/2008 08:45
חלוגה - חלת דבש ואגוזי מלך -ארז קומרובסקי ו--- פלפלית
8/9/2008 08:46
חלת דבש ותפוחים - ארז קומרובסקי, לחם ארזו--- פלפלית
8/9/2008 08:47
חלת דבש עגולה - סמדר זורע-ברמק,ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
8/9/2008 08:50
חלת דבש עגולה ו--- מרילין  
8/9/2008 12:40
פרוסה של חלת דבש עגולה ו--- מרילין  
8/9/2008 12:42
חלת דבש - השף אורי שפט, באדיבות 'שמרית'ו--- פלפלית
8/9/2008 08:52
עוגת מקצפת קלילה של יעל גיסתיו--- אופה קטנה
8/9/2008 09:07
סלט חיטה עם תרד וליים - דורעם גונט "הארץ"ו--- פלפלית
8/9/2008 11:25
החלה של אסתרו--- גדולה
8/9/2008 17:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן