...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם ממכר - מתוך הספר - על הלחם לבדוו--- אספרגוס   19/4/2009 20:36

ספרה של סמדר זורע-ברמק

הרכיבים לבצק מקדים
2 כוסות קמח לחם לבן
1/4 כפית שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים

לבצק
1 כף סירופ לתת או דבש (אני השתמשתי בדבש)
1 כוס מים פושרים
3 כוסות קמח לבן
3/4 כוס קמח שיפון
1 כף אבקת חלב (לא הכרחי) אני לא שמתי
2 כפיות מלח
2 כפיות שמרים יבשים

לציפוי מעט קמח תירס גס

אופן ההכנה
להכנת הבצק המקדים
מנפים את הקמח לקערה מוסיפים את השמרים ומערבבים
מוסיפים את המים ומערבבים בכף עד שנוצר בצק אחיד ורטוב מאד.
מכסים את הקערב בניילון נצמד ומשהים לתסיסה בטמפרטורת החדר כ-12 שעות.

להכנת הבצק
מוסיפים לקערת הבצק המקדים את הדבש ומערבבים יחד לעיסה דלילה.
מנפים את שני סוגי הקמח עם אבקת החלב לקערה נפרדת. מוסיפים את המלח לקמח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים עם הקמח.
מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לקערת החומרים הנוזלים ומערבבים עד שנוצא בצק אחיד.
לשים את הבצק על משטח מקומח במשך כ-10 דקות (אני לשתי במיקסר).
מניחים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו.
מוציאים את האויר מהבצק ולשים אותו מעט. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעלה עבה ומגלגלים לכרוכית מהודקת. צובטים את הקצה לכל האורך לסגירה טובה וממשיכים לגלגל מעט עד שהכרוכית הגיעה לאורך 30 ס"מ. מניחים את הכיכרות על נייר אפייה וזורים מעט קמח תירס.
משטחים מעט את הכרוכיות בידיים ומשהים עד שהכיכרות הכפילו שוב את נפחן, כשעה.
מחממים תנור לחום גבוה _200 מעלות) ומניחים תבנית ריקה, לפני הכנסת הכיכרות לתנור יוצקים כוס מים לתבנית שהתחממה ליצירת אדים. חורצים 3 עד 4 חריצים בסכין חדה ומכניסים לתנור
אופים 30-35 דקות עד שהכיכרות השחימו וקרומן התקשה.
מצננים על רשת.

אני הכנתי רק שתי כיכרות.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה19/4/2009 02:47
לחם עשבי תיבול / שמריתו--- איה
19/4/2009 02:52
פלפלים ממולאיםו--- טליון
19/4/2009 16:50
פלפלים ממולאים ברוטב עגבניותו--- טליון
19/4/2009 17:03
ממרח לימונים פיקנטי ו--- יפנית  
19/4/2009 17:07
כעכיםו--- טליון
19/4/2009 17:07
עוגת גלידהו--- טליון
19/4/2009 17:15
עוגת שיש קפה וינאית - מיקי שמוו--- אספרגוס  
19/4/2009 20:22
לחם ממכר - מתוך הספר - על הלחם לבדוו--- אספרגוס   « הודעה נוכחית
19/4/2009 20:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן