...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חלת דבש ותפוחים - ארז קומרובסקי, לחם ארזו--- פלפלית 8/9/2008 08:47



חלת דבש ותפוחים
מאת ארז קומרובסקי, לחם ארז


חומרים
1 ק"ג קמח אורגני מנופה
30 גרם שמרים טריים
180 גרם חמאה קרה בקוביות
150 גרם דבש פרחי בר
2 ביצים
300-350 גרם מים מינרלים קרים
15 גרם מלח דק
400 גרם תפוחי עץ מזן דלישס
חצי כפית קינמון טחון
רבע כפית מוסקט מגורד

הכנה
לקלף את התפוחים, לחתוך לקוביות ולהקפיץ במחבת עם 40 גר' חמאה עד שיתרככו לתבל בקינמון ומוסקט ולהוריד מהאש.

להניח להתקרר לטמפרטורת החדר.

לערבב את כל חומרי הבצק: הקמח, המים, השמרים, הביצים והדבש עד להיווצרות בצק אחיד.

להוסיף את החמאה הקרה והמלח ולהמשיך בלישה עוד 5 דקות.

להוסיף את התפוחים וללוש רק עד שהם מתאחדים עם הבצק.

להתפיח את הבצק מכוסה בניילון, במשך כשעתיים במקום קר.

לחלק את הבצק ל- 4 כדורים. להניח להם לנוח עוד 10 דקות.

ליצור מכל כדור נקניק בצק ארוך ולגלגל כל נקניק סביב עצמו כשבלול.

לתקוע במרכז כל חלה, מקל קינמון.

להתפיח עוד כשעה בערך ולאפות בטמפרטורה 180 מעלות בתנור עם הרבה אדים.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שני ......................ו--- פלפלית8/9/2008 07:37

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
ריבת סלק אדום חגי אשרף,שף מלון- רות רימוניםו--- פלפלית
8/9/2008 08:24
חלת דבש עסיסית - יפעת כהןו--- פלפלית
8/9/2008 08:43
חלת דבש - ממתכוני שמרית ו--- פלפלית
8/9/2008 08:45
חלוגה - חלת דבש ואגוזי מלך -ארז קומרובסקי ו--- פלפלית
8/9/2008 08:46
חלת דבש ותפוחים - ארז קומרובסקי, לחם ארזו--- פלפלית « הודעה נוכחית
8/9/2008 08:47
חלת דבש עגולה - סמדר זורע-ברמק,ו--- פלפלית
8/9/2008 08:50
חלת דבש עגולה ו--- מרילין  
8/9/2008 12:40
פרוסה של חלת דבש עגולה ו--- מרילין  
8/9/2008 12:42
חלת דבש - השף אורי שפט, באדיבות 'שמרית'ו--- פלפלית
8/9/2008 08:52
עוגת מקצפת קלילה של יעל גיסתיו--- אופה קטנה
8/9/2008 09:07
סלט חיטה עם תרד וליים - דורעם גונט "הארץ"ו--- פלפלית
8/9/2008 11:25
החלה של אסתרו--- גדולה
8/9/2008 17:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן