...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם עשבי תיבול / שמריתו--- איה 19/4/2009 02:52

לחם עשבי תיבול / שמרית

מרכיבים ל-4 לחמים

· 1 ק"ג קמח
· 1 שקית או 1 קובית שמרית (50 גר')
· 1 שקית משפר אפיה (50 גר')
· 1/2 כוס שמן (100 גר')
· 1 כף מלח
· 1/4 2 כוסות מים (570 גר')

טיפ: אפשר לחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא. במקרה זה צריך להגדיל קצת את כמות המים.

עשבי תיבול:
ניתן להוסיף 2 כפות ומכל אחד מהתבלינים הבאים לפי בחירה (לא חובה להוסיף את כולם): אורגנו, רוזמרין, בזיליקום, עגבניות מיובשות, טימין, מיורן.
לפיזור: גרגרי פשתן, גרעיני חמניות, גרגרי שומשום.


אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל חומרי הבצק והתבלינים, מלבד הנוזלים, לקערה ולשים במהירות איטית תוך כדי הוספת הנוזלים בהדרגה. מגבירים את מהירות הלישה ולשים עד שמתקבל בצק רך שאינו נדבק לדפנות (כ-10 דקות במערבל או 20 דקות בלישה ידנית).

2. מוציאים את הבצק מהקערה בידיים מקומחות ומניחים אותו למנוחה של 15 דקות.

3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומכדררים לצורה של כיכר.

4. משהים לתפיחה שניה בתבנית אפיה מכוסה עם מגבת עד להכפלת הנפח (כשעתיים).

5. מרטיבים בעדינות את הבצק עם מברשת ספוגה במים ומפזרים גרעיני חמניות, גרגרי פשתן ו/או שומשום.

6. לפני האפיה: חותכים על חלקה העליון של כל כיכר חיתוך בצורת + עם סכין חדה מאד (או סכין יפני).

7. אופים כ-25 עד 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180מעלות

8. בתום האפייה מוציאים את הלחמים מהתבנית ומצננים על גבי רשת.





כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה19/4/2009 02:47
לחם עשבי תיבול / שמריתו--- איה « הודעה נוכחית
19/4/2009 02:52
פלפלים ממולאיםו--- טליון
19/4/2009 16:50
פלפלים ממולאים ברוטב עגבניותו--- טליון
19/4/2009 17:03
ממרח לימונים פיקנטי ו--- יפנית  
19/4/2009 17:07
כעכיםו--- טליון
19/4/2009 17:07
עוגת גלידהו--- טליון
19/4/2009 17:15
עוגת שיש קפה וינאית - מיקי שמוו--- אספרגוס  
19/4/2009 20:22
לחם ממכר - מתוך הספר - על הלחם לבדוו--- אספרגוס  
19/4/2009 20:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן