...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חלת דבש עסיסית - יפעת כהןו--- פלפלית 8/9/2008 08:43


מתכון זה משתתף בתחרות
מתכוני דבש לראש השנה של אתר "מבשלים"


מרכיבים:

2 צרור / חבילה שמרים

1 כוס/ות מים פושרים

2/3 כוס/ות חלב - (אפשר להשתמש בחלב סויה, למתכון כשר פרווה)

1/3 כוס/ות סוכר

1/2 כוס/ות דבש

2 כוס/ות שמן - (למרקם "לחמי" יותר ניתן להסתפק בכוס אחת)

3 ביצים

2 כפית/ות מלח

7 כוס/ות קמח

1 חלמון - (מעורבב עם כפית מים, לזיגוג)

1 כפית/ות תמצית וניל

שומשום





אופן ההכנה:
1. לערבב מים פושרים עם השמרים ועם מעט סוכר.

2. לערבב סוכר, דבש, שמן ביצים ומלח. להוסיף בהדרגה 4 כוסות קמח ואת החלב (וניתן להוסיף כפית תמצית וניל).

3. להוסיף בהדרגה את תערובת השמרים המבעבעים, ולהוסיף בהדרגה את יתר הקמח, עד שנוצר בצק גושי.

4. להניח את הבצק בקערה משומנת, ולוודא שהיא אכן משומנת מכל צדדיה.

5. לכסות ולהתפיח במשך שעה אחת. לאחר מכן יש לטפוח בבצק וללוש אותו מעט.

6. ליצור מהבצק חלות בצורת צמות, לחמניות קטנות ועגולות, או כל צורה כיד הדמיון הטובה (מכמות הבצק יוצאים מספר לחמים).

7. להניח את הלחמים על נייר אפיה משומן, ולהבריש עם תערובת החלמון והמים.

8. לכסות, ולהתפיח בשנית.

9. לאפות בחום של 180 מעלות, כ-35-40 דקות. מומלץ לא לאפות יתר על המידה.

בתאבון וחג שמח!

יפעת





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שני ......................ו--- פלפלית8/9/2008 07:37

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
ריבת סלק אדום חגי אשרף,שף מלון- רות רימוניםו--- פלפלית
8/9/2008 08:24
חלת דבש עסיסית - יפעת כהןו--- פלפלית « הודעה נוכחית
8/9/2008 08:43
חלת דבש - ממתכוני שמרית ו--- פלפלית
8/9/2008 08:45
חלוגה - חלת דבש ואגוזי מלך -ארז קומרובסקי ו--- פלפלית
8/9/2008 08:46
חלת דבש ותפוחים - ארז קומרובסקי, לחם ארזו--- פלפלית
8/9/2008 08:47
חלת דבש עגולה - סמדר זורע-ברמק,ו--- פלפלית
8/9/2008 08:50
חלת דבש עגולה ו--- מרילין  
8/9/2008 12:40
פרוסה של חלת דבש עגולה ו--- מרילין  
8/9/2008 12:42
חלת דבש - השף אורי שפט, באדיבות 'שמרית'ו--- פלפלית
8/9/2008 08:52
עוגת מקצפת קלילה של יעל גיסתיו--- אופה קטנה
8/9/2008 09:07
סלט חיטה עם תרד וליים - דורעם גונט "הארץ"ו--- פלפלית
8/9/2008 11:25
החלה של אסתרו--- גדולה
8/9/2008 17:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן