...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

כדורי דבש - boules au mielו--- מרילין   12/4/2009 09:15

ישר מן המסורת הטוניסאית, כדורים קטנטנים בטעם תפוזי, ובציפוי דבש מבריק: תודה פילדס על המתכון Boules au miel
.
.
מצרכים
עשר מצות
קליפת תפוז מגורדת מ-3-2 תפוזים
ארבע כוסות מיץ תפוזים (סחוט טבעי)
שתיים - שלוש ביצים
קינמון
חצי כוס עד כוס סוכר – לפי הטעם
.
.
הכנה
מרטיבים קלות את המצות במים
מעבירים לקערה ושוברים אותם ביד לחתיכות קטנות
מוסיפים מיץ התפוזים עד שהמצות יתרככו דיים, מערבבים טוב, רצוי ביד
מוסיפים את קליפת התפוזים, הסוכר והקינמון, מערבבים
מוסיפים את הביצים ומערבבים
נותנים לנוח כרבע שעה עד שהחומרים מתאחדים טוב
~
בינתיים מחממים שמן עד לפני שירתח ורצוי בסיר רחב
בעזרת כף (או ביד) יוצקים מן התערובת לתוך השמן: כדורי קטנים
רצוי להעמיד כוס מים ליד התערובת ולהרטיב מדי פעם את הכף או היד
מטוגנים משני הצדדים עד שיזהיב
טובלים בדיר עם הדבש, ומבשלים מספר דקות עד שהכדורים מצופים
.
.
הדבשה
כוס וחצי סוכר או לפי הצורך
שתי כוסות מים או לפי לצורך
מיץ מרבע לימון
~
מבשלים יחד מספר דקות
~
שמים פחות מרבע כפית קמח תפו"א ברבע כוס מים ומדללים
מוסיפים לדבש תוך עירבוב:עושה שהדבש לא יתקשה למחרת
תוך כדי הדבשה, במידת הצורך – להוסיף קצת מים
.
.
המהדרין, טובלים את הטעימות הראשונות בסוכר ומשמיעים קולות של פעם בשנה


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה12/4/2009 02:55
ארטישוק ממולא, ברוטב לימוני - אפוי בתנור ו--- איה  
12/4/2009 03:00
ארטישוק ממולא - בתבנית לפני אפיה ו--- איה  
12/4/2009 03:03
ארטישוק ממולא - לאחר מזיגת הרוטבו--- איה  
12/4/2009 03:04
ארטישוק ממולא - יוצא מהתנורו--- איה  
12/4/2009 03:06
ארטישוק ממולא, אפוי בתנור - מבט מבפנים.....ו--- איה  
12/4/2009 03:09
כדורי דבש - boules au mielו--- מרילין   « הודעה נוכחית
12/4/2009 09:15
קציצות פיצות ממצה ברייטו--- pirge  
12/4/2009 10:24



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן