...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם מרוקאיו--- תמר 28/3/2009 18:15

לחם נהדר וממש לא מסובך להכנה
מתוך ספרן של דברה האריס וסו לרקי "לחם טרי"

20 ג שמרים טריים או 1 שקית שמרים יבשים (שמתי 2 כפות שמרים יבשים)
1 1/4 כוס מים פושרים
1/2 כוס חלב
1 כף דבש
2 כפות מלח
1 כוס קמח חיטה מלאה
3 כוסות קמח לבן (שמתי 4 כוסות קמח לבן)
2 כפות זרעי אניסון כתושים
3 כפות שומשום
קמח תירס לזרייה על גבי התבנית

הכנה:

ממיסים בקערית את השמרים יחד עם 1/4 כוס מים (אני שמה את השמרים ישר אל תוך הקמח) ואת הכוס ורבע מים הטספתי לקמח.
מרתיחים את החלב, מוסיפים לו את הדבש, מערבבים ומניחים להצטנן
שמים בקערה גדולה את הקמח, מלח, שומשום, זרעי אניסון, שמרים והחלב מערבבים כדקה.
מעבירים למשטח מקומח, הבצק מאד דביק, אפשר להוסיף קמח, ללוש אותו כ5 דקות ולהעביר אותו לקערה משומנת מכל צידיה ולגלגל בתוכה את כדור הבצק כך שיהיה משומן מכל צדדיו.
להניח להתפחה ל40דקות כאשר כדור הבצק מכוסה במגבת.
מוציאים מהקערה, חובטים בבצק ולשים 3 דקות.
יוצרים שני כדורים, מניחים על גבי תבנית אפייה עם נייר אפייה או תבנית משומנת וזורים את קמח התירס. מניחים את הכדוריםומתפיחים שעה (מכיון שיצאנו לטייל היום, לא היה לי זמן להתפיח את ההתפחה הנוספת ואחרי 10 דקות הכנסתי לתנור.
כ15 דקות לפני האפייה, מחממים את התנור לחום של 200 מעלות
אופים את הלחפ כ20 דקות או עד שהכיכרות שחומות ומשמיעות צליל חלול כשנוקשים עליהן (בתנור שלי זמן האפייה היה ארוך יותר).
הלחם טעים מאד,







כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת.....................ו--- איה28/3/2009 05:36
לחם כפרי לבן / אבנר לסקין ו--- איה
28/3/2009 06:09
לחם זיתים איטלקי / אבנר לסקין ו--- איה
28/3/2009 06:14
קיש ברוקולי וגבינת עיזיםו--- איה
28/3/2009 07:05
לחם תירס שתמיד מצליח / רותי רוסו ו--- איה
28/3/2009 07:15
לחם מרוקאיו--- תמר « הודעה נוכחית
28/3/2009 18:15
מרק קישואים / נתנה לי דודה שלי ו--- שרוניק
28/3/2009 20:11
סלט תפוזיםו--- מלכה
28/3/2009 21:17



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן