...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אושפלאוו--- תמר 27/3/2009 13:36

מתוך ספרו של בני סיידא "הכל בסיר אחד" עם הערות ותוספות שלי**

1/3 כוס שמן
6 כרעיים (שמתי שוקיים)
4 בצלים פרוסים
6 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום (לא היה לי, לא שמתי)
750 ג גזר חתוך לגפרורים (עשיתי עם 4 גזרים גדולים)
1 ראש שום שלם (לא שמתי)
3 כוסות אורז שרוי במים רותחים כדי כיסוי לחצי שעה (שמתי בערך 2.5 כוסות כי זה מה שהיה לי)
5-6 כוסות של מרק עוף צח (אצלי כמובן מים רותחים עם אבקת מרק..)
הוספתי גם:
בערך כוס של גרגירי חומוס (מוכן ומופשר של סנפרוסט)
חופן נדיב של צימוקים קטנים שחורים

בסיר גדול לטגן את שוקי העוף עד להזהבה, להוציא לצלחת, להוסיף את הבצל והשום הקצוץ ולטגן עד הזהבה
להוסיף את התבלינים
מחזירים את שוקי העוף לסיר עם הבצל, מפזרים את הגזר החתוך, מכסים במכסה ומאדים 30 דקות על להבה נמוכה.
מוסיפים את ראש השום בשלמותו (כאמור לא שמתי)
מסננים את האורז ממי השרייה ומפזרים על הגזר בשכבה אחידה, מפזרים את גרגרי החומוס והצימוקים, מוסיפים את מרק העוף כך שיכסה את האורז ומביאים לרתיחה.
מכסים עם מכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ10 דקות עד אשר המרק נספג באורז.
מעבירים עם ידית של כף עץ בין האורז לדפנות הסיר.
פורסים על גבי הסיר מגבת מטבח נקייה, עליה סוגרים את מכסה הסיר ואת קצוות המגבת מקפלים למעלה על המכסה, מבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ 50 דקות.
מכבים אש, לא פותחים את המכסה לפחות ל20 דקות.

מעדן
ואם אמצא אי פעם את הכבל של המצלמה אז יהיו גם תמונות




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי....................ו--- איה27/3/2009 05:01
לימון כבוש...............ו--- איה  
27/3/2009 05:40
פילה מושטו--- הדר
27/3/2009 08:33
12 הסלטים של האביב - רפי כהן - ווינט אוכלו--- פלפלית
27/3/2009 13:01
אושפלאוו--- תמר « הודעה נוכחית
27/3/2009 13:36
עוגת ממרח תמרים מקור חברתי עפרהו--- סיגלוש  
27/3/2009 22:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן