...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עלי גפן ממולאים בשר - מתכון משפחתיו--- אספרגוס   25/3/2009 13:11

אם יש אפשרות להשיג עלי גפן טריים - מה טוב.
אני משתמשת בעלי גפן במי מלח בצנצנות תוצרת תורכיה.
אני מוציאה את העלים מהצנצנת, מפרידה אותם אחד אחד ובודקת אם יש גבעול קשה, מורידה אותה ומסדרת ערימה של עלים כשהצד המבריק כלפי מטה.
בעלים הלא כל כך יפים אני משתמשת לכיסוי הממולאים שבסיר
את ערימה העלים אני מכניסה לקערה גדולה וממלאה במים מהברז.
מנערת מעט מבלי לבלגן את הסדר.
שופכת את המים ושמה שוב מים רותחים בערך ל-10 דקות.
שוב שופכת את המים וטועמת עלה אחד לראות אם המלח יצא.

ואז יש לי ערימה עלים מוכנה לגלגול - אפשר להכין מראש ולהקפיא.
זה מה שאני עושה.

מילוי
3 צנצנות עלי גפן מנוקים ורחוצים
500 גרם בשר בקר טחון
500 גרם בשר עוף טחון
2 ביצים
2 כפות אורז
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
בצל יבש גדול קצוץ דק
מלח, פלפל שחור

לערבב היטב את המילוי וזהו - מתחילים לגלגל.

אני פורסת על גבי השיש 6 או שמונה עלים כשהצד המבריק כלפי מטה
שמה בפינה מעט מילוי ומגלגלת קודם מכסה את המילוי בעלה, מקפלת את
הצדדים פנימה ומגלגלת עד הסוף את העלה .
מסדרת בסיר רחב ולא גבוה מדי, את העלים הממולאים בצורה הדוקה.
כשהסיר מלא -

לערבב 1/4 כוס שמן
מיץ מלימון אחד
כפית סוכר
מלח פלפל שחור
לשפוך מעל העלים המגולגלים
ולהוסיף מים כמעט עד כיסוי
מעל לכסות בעלים שנשארו לנו בצד

להרתיח להנמיך את האש ולבשל כשעה עד שעה וחצי.

אפשר להקפיא (זה מה שאני עושה) ולחמם בסיר עם הנוזלים המעטים שנשארו. אם לא נשארים נוזלים מחממים עם מעט מאד מים.
ההגשה היא בלי נוזלים, עם פרוסת לימון.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום רביעי ....................ו--- פלפלית25/3/2009 07:54

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
כרישה מאודה ברוטב חרדל - דורעם גונטו--- פלפלית
25/3/2009 08:31
ביס כרישה[מיני מאפינס]אורלי פלאי-ברונשטיןו--- פלפלית
25/3/2009 08:34
עלי גפן ממולאים בשר - מתכון משפחתיו--- אספרגוס   « הודעה נוכחית
25/3/2009 13:11
אורז אדום בטעם של עודו--- pirge  
25/3/2009 14:28
אורז בטעם אניס עם ירקותו--- ענתוש פה
25/3/2009 15:37



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן