...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות פרסה מבית סבתאו--- אספרגוס   24/3/2009 09:04

המתכון הזה הוא מתכון מסורתי שעובר מדור לדור.

המצרכים
4-5 פרסות ארוכות וטריות חתוכות לפרוסות (רק החלק הלבן)
בצל יבש גדול חתוך לרבעים

שמים בסיר עם מעט מאד מים (חצי כוס)
מבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים מתאדים והפרסה מקבלת צבע
חום בהיר (בישול של בערך שעה)

סוחטים את הפרסה טוחנים ושוקלים.
במשקל הפרסה מוסיפים בשר בקר טחון
אני בדרך עושה מ-1 ק"ג פרסה טחונה ו-1 ק"ג בשר טחון

את הפרסה הטחונה אפשר להקפיא ולהשתמש בה בשעת הצורך.
זה חוסך עבודה של הרגע האחרון.

מערבבים את הבשר והפרסה מוסיפים 2 כפות קמח מצה
2 ביצים מלח פלפל שחור ומערבבים היטב, העיסה צריכה להיות די רכה
אם חסר מעט קמח אפשר להוסיף עוד כף.

מחממים במחבת שמן מכינים צלחת עם קמח מצה וצלחת עם ביצה
מכינים קציצה אליפסית (ככה זה אצלנו) טובלים בקמח ואח"כ בביצה ומטגנים.
בהגשה מגישים עם פלח לימון.
אפשר לאכול חם או קר.
טעים מאד.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה24/3/2009 04:03
שטרודל דבש בטעם בקלוואהו--- pirge  
24/3/2009 07:50
קציצות פרסה מבית סבתאו--- אספרגוס   « הודעה נוכחית
24/3/2009 09:04
שווראמהו--- etty
24/3/2009 12:16
קציצות/לביבות כרישה (פרסה) - פרווה ו--- פלפלית  
24/3/2009 13:36
קציצות/לביבות פרסה - התערובת המוכנהו--- פלפלית  
24/3/2009 13:38
קציצות/לביבות פרסה - בטיגון ו--- פלפלית  
24/3/2009 13:43
עוף שלם גדול בגריל עם פרוסות תפוזיםו--- שרוניק
24/3/2009 13:36
לביבות זיתים ירוקים עם המון גבינות לילדיםו--- שרוניק
24/3/2009 13:46
קציצות של סבתאו--- בשלנית
24/3/2009 22:24



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן