...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

צלי עוף ארטישוק ירושלמי בטעם מתקתקו--- pirge   20/3/2009 08:31


צלי עוף בארטישוק ירושלמי בטעם מתקתק
בשונה מהמזרחי שהכנתי.

פה המתקתקות שולטת ולכן גם ילדים אוהבים ונהנים מהחידוש .
ארטישוק ירושלמי או בטטה קסביה ליד עוף רך ונימוח עשו את ההבדל הטעים.


מצרכים:
6-8 חלקי עוף
6-8 ארטישוק ירושלמי
בטטה
2 בצלים
שן שום כתושה או יותר לפי טעם
3 כפות סילאן
כף חרדל
1/2 כוס יין אדום והיתר מים
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף ומלח אחרי טעימה או שתיים
כפית רוטב צ'ילי מתוק + קצת קטשופ
מעט צימוקים וקורט קינמון אם רוצים
אופן הכנה:

לטגן את העוף (עם העור) היטב בלי שמן לטגן מכל הצדדים שיהיה ש ח ו ם ולהוציא לקערה
תהליך זה יש לעשות בסבלנות ובאהבה להיות ליד הסיר וכל פעם לנער ולערבב שהעוף לא יידבק לתחתית ויושחם היטב.

באותו סיר שהעוף טוגן בלי לשטוף מוסיפים 2 בצלים קצוצים בלי להוסיף שמן.מערבבים ומזהיבים.

מחזירים את העוף ומערבבים עם השום
ממלאים 3/4 גובה התכולה בנוזלים ומנענעים את הסיר.
מבשלים כחצי שעה
אחרי 1/2 שעה בישול מוסיפים את הארטישוק הירושלמי
אפשר להוסיף קצת צימוקים
לבשל עוד ש ע ה על להבה הכי קטנה
לשפר טעמים ולנער מדי פעם את הסיר.
ב-20 דקות אחרונות תוסיפו את הבטטה חתוכה
תהנו





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי....................ו--- איה20/3/2009 03:58
מתכון להכנת חומוס ביתי + טיפיםו--- איה
20/3/2009 05:02
צלי עוף עם ארטישוק ירושלמי וערמוניםו--- פלפלית
20/3/2009 08:05
קדרת עוף- בטטה כתומה, ארטישוק ירושלמי צחורו--- פלפלית
20/3/2009 08:07
עוף עם ארטישוק ירושלמי, לימון וזיתים ו--- פלפלית
20/3/2009 08:09
צלי עוף ארטישוק ירושלמי בטעם מתקתקו--- pirge   « הודעה נוכחית
20/3/2009 08:31
צלי עוף ארטישוק ירושלמי -סגנון מזרחיו--- pirge  
20/3/2009 08:35
עוף עם גריסי פנינה קלי קלותו--- ענתוש פה
20/3/2009 10:34
איטריות ירוקות למרק צח/באדיבות טובה הרןו--- שומית
20/3/2009 14:07
שומר במיץ לימון /מתכון מחברה טובהו--- שומית
20/3/2009 14:32
עוגת קוקוסו--- סיגלוש
20/3/2009 18:15



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן