...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קובה מטוגנתו--- pirge   15/3/2009 12:03

יום ראשון 15 מרץ 2009
קובה מ ט ו ג נ ת


קובה מטוגנת
מתכון ממשפחתו של בעלי ממוצא חלבי
הכנתי הוראות הכנה מאד מפורטות וכדאי להיעזר בהם בעיקר למי שמכין פעם ראשונה.
בהצלחה.


מאת:פירגה
מצרכים לכ-40 קובות
3 כוסות בורגול דק (לבקש בורגול לקובה מטוגנת)
1/2 כוס שמן רגיל
מלח,פלפל שחור, פפריקה וכמון (מעט מכל תבלין)
כוס קמח תופח ולהכין בצד עוד כוס ללישה

הכנה:
שמים את הבורגול בתוך קערה גדולה ושוטפים אותו
כל פעם ממלאים בקערה מים נקיים.
מחכים שנייה שהבורגול ישקע ושופכים את המים.
כך ממשיכים עד שהמים צלולים.
ממלאים את הקערה עד תומה במים נקיים ומשרים את הבורגול לפחות שעה וחצי עד שעתיים .
סוחטים היטב את הבורגול ומשאירים בקערה.
מוסיפים את השמן התיבול וכוס הקמח
לשים בצק ותוך כדי לישה מוסיפים עוד קמח תופח רק עד שהבצק גמיש ונוח ליצירת כדורים.
כשהבצק נוח להכנת כדורים מתחילים בעבודה.

מכינים קערה גדולה עם מים כי במהלך העבודה הידיים צריכות להיות כל הזמן לחות
מכינים מגש גדול משומן קלות להנחת הקובות המוכנות (לפני טיגון)
מכינים כדור בגודל ביצה לא גדולה ומניחים את הכדור על האצבעות בכף היד
בעזרת כפית עושים בכדור בור ומרחיבים אותו שתתקבל כמו קערית קטנה
בעזרת אותה כפית לוקחים מהמלית וממלאים את הקערית שנוצרה
מ ה ד ק י ם הבשר בעזרת הכפית כדי שיווצרו שוליים של בצק
סוגרים את הבצק על הבשר ומגלגלים לצורת קציצה אובלית בעזרת כל כף היד
מגלגלים את הקציצה ואם צריך נעזרים ביד השנייה
את הקובות המוכנות מניחים במגש המשומן
הטיגון נעשה במחבת ע מ ו ק ה וכמות השמן מכסה 1/2 מגובה הקובות
אני מטגנת כל פעם 7-8 קובות ומוציאה לניר סופג
אם צריך מוסיפים במהלך הטיגון עוד שמן.
אחרי הטיגון מחכים שהקובות יתקררו ומאכסנים בקופסה סגורה בפריזר.
החימום ללא הפשרה בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות

מלית בשר:
1/2 קילו בשר טחון
לטגן ב-4 כפות שמן 5 בצלים קצוצים דק ולהזהיב.
להוסיף את הבשר עם כפית מים ולפורר כל הזמן עם מזלג או בעזרת 2 תרוודי עץ קטנים.
להמשיך לטגן עד שאין נוזלים והבשר משחים קלות.
לתבל בקורט כמון, קורט קינמון ופלפל שחור. להוציא לקערה ולטעום אם צריך להוסיף קורט מלח.
לקצוץ דק 3-4 עלי פטרוזיליה טרייה ולהוסיף לבשר .לערבב.
באותה מחבת ללא תוספת שמן לטגן 1/2 כוס צנובר עד להזהבה ופריכות ולהוסיף לתערובת הבשר.
תהנו


פורסם על ידי פירגה ב- יום ראשון, מרץ 15, 2009




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום ראשון ....................ו--- פלפלית15/3/2009 07:34

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת גן עדןו--- דבורה יעיר
15/3/2009 08:10
דג סול - במילוי פסטו ו--- פלפלית  
15/3/2009 08:38
דג סול במילוי פסטו - במארז, לפני הטיגוןו--- פלפלית  
15/3/2009 08:39
כדורי בשר בדובדבניםו--- מרילין  
15/3/2009 10:00
כדורי בשר בדובדבנים / שלב הטיגוןו--- מרילין  
15/3/2009 10:03
כדורי בשר בדובדבנים / כולם בסירו--- מרילין  
15/3/2009 10:03
קובה מטוגנתו--- pirge   « הודעה נוכחית
15/3/2009 12:03
מטבל פיצה 'סודי'ו--- דינדין
15/3/2009 15:54
מטבל פלפלים קלויים חריףו--- דינדין
15/3/2009 15:59
עוגת גבינה אגוזים ואוכמניותו--- דינדין
15/3/2009 16:08



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן