...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

כופתאות שזיפים הונגריותו--- שמני 5/9/2008 10:53


כופתאות שזיפים - Szilvas gombac
כ-16 כופתאות

לבצק:
1 ק"ג תפוחי אדמה (לאפיה)
1 ביצה
50 גרם חמאה מרוככת
250 גרם קמח
קורט מלח

למילוי:
16 שזיפים בשלים מסוג שגיב
1/2 1 כפות סוכר
1 כפית קינמון

לציפוי:
150 גרם חמאה
150 גרם פירורי לחם מאיכות טובה
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח

לזריה: אבקת סוכר

לבשל תפוח"א בקליפתם עד ריכוך מלא.
לצנן מעט, לקלף ולמעוך לפירה חלק. להניח לפירה להתקרר.
לחתוך את השזיפים לחצאים, לגלען ולזרות על החלק הפנימי סוכר וקינמון.
אם השזיפים לא מתוקים, מומלץ להוסיף עוד סוכר.

להעביר את הפירה לקערה ולערבב עם הביצה והחמאה.
להוסיף את הקמח וקורט מלח וללוש היטב.
לעצב מהעיסה כדור. לכסות ולהעביר את כדור הבצק לקירור.
עיצוב הכופתאות הרבה יתר קל כאשר הבצק הוא קר.

לקמח משטח ולרדד את בצק תפוח"א לריבוע/מלבן בעובי 5-7 מ"מ.
לחלק את הבצק ל-16 יחידות.

לשים בכל יחידת בצק שני חצאי שזיפים, ולסגור את הבצק לכופתא.
להקפיד לצבות את השוליים על מנת לוודא אטימה מוחלטת.

בסיר גדול להרתיח מים עם מעט מלח.
לבשל את הכופתאות (לא לצופף יותר מידי, כדאי לבשל בכמה נגלות).
להקפיד ולערבב בזהירות בזמן הבישול למניעת הדבקות הכופתאות לתחתית הסיר.
לבשל כ-12 דקות.
בזמן הבישול, לחמם חמאה במחבת עמוק, להוסיף את פירורי הלחם, אבקת סוכר וקורט מלח. לערבב עד השחמה קלה של פירורי הלחם.
להעביר את הכופתאות, עם כף מחוררת, ישירות מסיר הבישול למחבת ולערבב בעדינות כדי שהכופתאות תהיינה מצופות בפירורי לחם.
להעביר לכלי הגשה ולפזר מלמעלה את פירורי הלחם שנשארו במחבת. להוסיף עוד אבקת סוכר מלמעלה.
להגיש מיד.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שישי ...........................ו--- פלפלית5/9/2008 09:07

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוף על פחית של בירה ו--- פלפלית  
5/9/2008 09:17
תחילת הצליה - עוף על פחית של בירהו--- פלפלית  
5/9/2008 09:19
אורז פרסי- טהא דיגו--- תמר
5/9/2008 10:37
בוקר טוב וברכות לפתיחת הפורוםו--- ריקי
5/9/2008 10:45
עוגת קפה ושקדים בחושה - מומלצתו--- תמר
5/9/2008 10:48
כופתאות שזיפים הונגריותו--- שמני « הודעה נוכחית
5/9/2008 10:53
בצק לעוגיותו--- תמר
5/9/2008 10:57
עוף ממולא באורז ברוטב צ'ילי מתוק ו--- שומית
5/9/2008 13:55
הגאנאש הכי טוב בעולם - מוואלה אוכלו--- פלפלית
5/9/2008 18:28
עוגת שמנת פירורים - דנה מלמד, מערכת וואלהו--- פלפלית
5/9/2008 18:31
עוגת אגסים וקרם שקדים - דנה מלמד, וואלהו--- פלפלית
5/9/2008 18:33
עוגיות קפה ואגוזי פקאן - רביבה וסיליה ו--- פלפלית
5/9/2008 19:08
עוגת גבינה - רביבה וסיליה ו--- פלפלית
5/9/2008 19:11
עוגת שזיפים בברנדי - רביבה וסיליהו--- פלפלית
5/9/2008 19:14
שניצל פרגיות - משודרג ועסיסי במיוחד ו--- פלפלית
5/9/2008 19:21
לביבות תירס וטונהו--- רונית
5/9/2008 19:50
עוגת שוקולד מהירה בספל. המלצה חמה!!ו--- שמני  
5/9/2008 20:32



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן