...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סלונה - דג בנוסח עירקי - מעדן אמיתיו--- גילה   12/3/2009 07:43

סלונה - תבשיל דגים עיראקי (המתכון לא שלי ושיסלח לי בעל המתכון אך לא כתוב לי מיהו) מדהים אני הכנתי עם מלרוזה, ואנסה פעם הבאה לוותר על טיגון הדגים.
אפשר להכין את הסלונה מכל דג. מנסיכת הנילוס, מאמנון(מושט), ישנם אף כאלה המכינים את הסלונה מפילה בקלה. אבל לטעמי, הקרפיון עולה על כל הדגים.

1 דג קרפיון גדול. (כי מדג שמשקלו למעלה משני קילו, קל לשלוף את העצמות. הוא יותר שמן ולכן גם יותר טעים! מקסימום? בשלו חצי דג. ואת החצי השני, הקפיאו לפעם הבאה). שווה לדקדק בעניין הזה.
מעט קמח לקימוח הדגים.
4 כפות שמן.
3 בצלים גדולים פרוסים לרוחבם לחצאי עיגולים.
1/4 כפית כורכום.
כף רסק עגבניות.
3 כפות סוכר. (אני שם יותר. אבל אינני רוצה להטיף כאן לסטיות ולעבירות על החוק)
מלח, פלפל שחור
8 שיני שום פרוסות.
3/4 כוס מים.
4 עגבניות פרוסות.
מיץ מחצי לימון. ( יש ששמים מלח לימון)

חותכים את הדג למנות. ומקמחים.
מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הדגים מכל צידיהם ומוציאים.
מוסיפים מעט שמן (אם צריך) מטגנים את הבצל לגוון זהוב, (אפילו טיפ-טיפה חרוך.)
מתבלים בכורכום, רסק עגבניות, מלח ופלפל ובוחשים.
מוסיפים את המים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות.
עורכים את מנות הדג בתחתית הסיר
מוסיפים את העגבניות, מיץ הלימון, הסוכר והשום.
מערבבים תוך כדי נענוע הסיר. ומבשלים עוד 25 דקות.
מכניסים את הסיר לכמה דקות אל מתחת לגריל התנור, על מנת לקבל טעם קרמל-חרוך ומגישים חם על מצע אורז לבן.


לקרפיון יש טעם נהדר. הוא מצליח בשלל ההרכבים. חבל רק שהעצמות "מתערבות" בכל ביס. בעיראק לא היו קרפיונים ולא היה צורך בהם. כי בפרת ובחידקל היו דגי שיבוט ענקיים ושמנים, שפה רק הקרפיון מזכיר במשהו את טעמם. בקיץ כשמי החידקל היו נסוגים, היה מתגלה בבגדאד אי קטן בלב הנהר. אבי זכרונו לברכה היה מזמין את חבריו מידי שבוע אל האי לאכול דגי שיבוט צלויים על הגחלים וגם דגים מבושלים בלימון וסוכר. אחי הגדולים ממני, עוד מתרפקים בערגה על זכרונות מראה להבות הענק שהיו מתפרצות מן הגחלים כאשר שומן השיבוט היה ניגר עליהן ועל הריחות והטעמים...אבל היום אנחנו פה. ופה יש קרפיונים. ואלה עם הסוכר והלימון, השום והבצל החרוך קמעה, גם הם מייצרים טעם נדיר. ניסיתי את זה על כולם. ואיש איננו יכול להשאר אדיש.

זה פשוט כובש!!!



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי................ו--- איה12/3/2009 02:44
קציצות נפלאותו--- גילה  
12/3/2009 07:34
סלונה - דג בנוסח עירקי - מעדן אמיתיו--- גילה   « הודעה נוכחית
12/3/2009 07:43
"לטקה" במחבת ליד הדג - מעדןו--- גילה  
12/3/2009 07:56
סלט עגבניות פיקנטי ומרענן ליד כל דברו--- גילה  
12/3/2009 08:01
זיגוג לבן לדונטס ועוד .... ו--- פלפלית
12/3/2009 08:32
סלט גזר בשמן מתובל - דורעם גונטו--- פלפלית
12/3/2009 09:16
קציצות טונה בלימון, סלרי ושומשוםו--- מרילין ~  
12/3/2009 09:44
עוגיות לימון ו--- איה  
12/3/2009 13:21



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן