...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחמניות פרג (עם בצק מקדים)ו--- מרילין ~   4/3/2009 08:32

לחמניות שהן יפות וחגיגיות בזכות זרעי הפרג המצפים
אותן, אבל בעיקר טעימות מאוד - וזאת בשל השימוש בבצק
המקדים שמעניק להן טעם משובח ועמוק של מאפה דאז
~
אצלי לחמניות אלו יצורפו למשלוח המנות
המסורתי לצד ריבות, יין ומקרוד
~
שימו לב, את הבצק המקדים מכינים כ- 8 עד 12 שעות
לפני הכנת הבצק, אז יש להיערך בהתאם
.
.
מצרכים
בצק מקדים
כוס קמח
חצי כפית שמרים יבשים
כוס מים
בצק
חמש וחצי כוסות קמח
כף מלח
שתי כפות שמרים יבשים
שתי כפות זרעי פרג
כף גרד של לימון
שליש כוס שמן
כוס וחצי מים חמימים
ציפוי
קערה עם מעט מים
קערה עם זרעי פרג
.
.
הכנה
בקערה שמים את כל מצרכי הבצק המקדים
מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשהים 8 שעות
~
בקערה גדולה שמים את כל המצרכים היבשים של הבצק
מערבבים בעזרת כף
מוסיפים את הבצק המקדים, המים והשמן ולשים כ- 10 דקות
משמנים את פני הבצק, מכסים ומתפיחים כ- שעה וחצי
~
קורצים מן הבצק כ- 20 פיסות ולשים אותן לכדורים
ומגלגלים כל אחד לצורה מעורכת מעט
טובלים אותן בקערה עם המים, ולאחר מכן בפרג
ומסדרים בתבנית אפיה
~
מדליקים את התנור ל- 200 מעלות
מתפיחים את הלחמניות 10 דקות
יוצרים חריץ עמוק לאורך כל לחמנייה בעזרת סכין חדה מאוד
מתפיחים עוד כ- חצי שעה
אופים 25 דקות
.
.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה4/3/2009 02:08
אוזני המן מבצק פרסבורגר ו--- איה
4/3/2009 02:22
מבחר מליות לאוזני המןו--- איה
4/3/2009 02:28
עוגיות יו-יו - מתאים למשלוח מנות / פסקל פרץ-רובין ו--- איה
4/3/2009 02:40
עוגיות יו-יו של איילת אורו--- איה
4/3/2009 02:48
פשטידת ברוקולי בציפוי מוקרםו--- pirge  
4/3/2009 08:27
חזה עוף ממולא פרגו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:30
פתיתים בפרג וכרישהו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:31
לחמניות פרג (עם בצק מקדים)ו--- מרילין ~   « הודעה נוכחית
4/3/2009 08:32
פאי פרג לימוניו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:33
פרסבורג פרגו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:34
מאפינס פרג וקוקוסו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:35
מקרודו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:36
עוגיות פרג ולימון ו--- מרילין ~  
4/3/2009 08:36
פריכיות שקדים - מקור עצמיו--- פלפלית  
4/3/2009 10:39
פריכיות שקדים -בטעם וניל וקקאו - תקריב ו--- פלפלית  
4/3/2009 10:40
אריסה - פלפלים אדומים ו--- איה
4/3/2009 13:57
רפרפת - פודינג - רות אוליבר "על השולחן"ו--- פלפלית
4/3/2009 19:03
כרוב אדום ביין אדום וצימוקיםו--- שרוניק  
4/3/2009 20:19
קציצות ברוטב עגבניות ו--- שרוניק  
4/3/2009 20:32
טארט שוקולד מעולה של איה ו ו--- שרוניק  
4/3/2009 20:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן